Kutyám 3 lábon áll és folyton rázza a fejét?
Azért mert minden szegletét ismeri, minden fűszálat un már. Új ingerekre van szüksége, és arra, hogy a gazdájával közösen fedezze fel a világot. Ez egy vizsla, arra tenyésztették, hogy ló mellett rohanjon a vadásszal az erdőbe, majd ha odaértek, akkor segítsen kacsára vadászni. Ehhez képest a kert rémesen unalmas hely, ahol semmi nem történik.
Én még sosem láttam olyan kutyát, aki egy túra után fáradtan ne viselkedne nyugodtan bármilyen helyzetben. A fáradt kutya mindig boldog és okos kutya.
De figyelj, meddő ez a vita, ezért arra szeretnélek kérni, hogy a kedvemért és a kutyád kedvéért próbálj meg valamit:
egy hétig minden nap vidd el sétálni legalább egy órára.
Ha ennek hatására nem látsz semmilyen változást a viselkedésében, én állom az állatorvosi vizsgálatot, ha pedig ettől jobban viselkedik, akkor megígéred, hogy ezentúl is minden nap megsétáltatod.
Nem sétál --> rengeteg a fölös energiája (persze, a huskym is elalszik egész nap a lakásban, DE ettől a kutya még FELROBBAN belül a felgyülemlett energiától) --> izgatott, ideges --> orvosnál való viselkedés.
Így néz ez ki nagyon egyszerűen levezetve.
Tények:
- a kutyád füle valószínűleg begyulladt
- az egyensúlyérzékével vagy a lábaival nem stimmel valami
- állatorvosnak KELL látnia
- neveletlen
Két lehetőséged van:
1.) Állatorvosi egyetem, és utána kezelheted otthon egymagad.
2.) Lefárasztod, fajtájához méltóan tartod, megneveled.
Azt hiszem, az utóbbi némiképp kevesebb időt vesz igénybe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!