Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyám 3 lábon áll és folyton...

Kutyám 3 lábon áll és folyton rázza a fejét?

Figyelt kérdés
1 éves magyar vizsláról van szó. Mikor utoljára voltunk dokinál a doki szóhoz sem jutott, hogy mennyire rossz :( Vagyis szó szerint 1 órát küzdöttünk vele mire megkapta a szurit és még hetek múlva is vissza hallottuk, hogy a doki emlékszik rá, mert annyira rossz volt :( Így dokihoz nem tudjuk elvinni, mert nem tudná megnézni a lábát, meg annyira rángatja magát:( 3 lábon jár néha áll csak 4-re de egyik este végig át tudtam neki nyomkodni a körmeitöl a farkáig, de semmi, meg se rezzent. Ez 2 hete van egyik héten a bal másik héten a jobb. A fejét 1 hete rázza nagyon sűrűn. nem tudom mi legyen, mert vidám és játszik egész nap, nagy baja csak nincsen.
2012. nov. 27. 14:20
1 2
 11/17 sippara ***** válasza:
Jó, akkor finomítsunk akumi tesztjén: zárd magad egy HATALMAS nappaliba.
2012. nov. 27. 17:26
 12/17 anonim ***** válasza:
Na jó, akkor képzelj el egy olyan nappalit, amiben van pingpong asztal, még egy ember rajtad kívül, és mondjuk még egy számítógép, meg egy medence is! Begolyóznál-e, ha hetente csak egyszer mennél ki onnan?
2012. nov. 27. 17:36
 13/17 A kérdező kommentje:
Miért is kell egy hatalmas nappalinak írni a hatalmas udvart? Jó hogy nem azt kéred engedjem ki a kapun had fusson amerre akar mindennap.... szörnyű
2012. nov. 27. 17:36
 14/17 anonim ***** válasza:

Azért mert minden szegletét ismeri, minden fűszálat un már. Új ingerekre van szüksége, és arra, hogy a gazdájával közösen fedezze fel a világot. Ez egy vizsla, arra tenyésztették, hogy ló mellett rohanjon a vadásszal az erdőbe, majd ha odaértek, akkor segítsen kacsára vadászni. Ehhez képest a kert rémesen unalmas hely, ahol semmi nem történik.

Én még sosem láttam olyan kutyát, aki egy túra után fáradtan ne viselkedne nyugodtan bármilyen helyzetben. A fáradt kutya mindig boldog és okos kutya.

De figyelj, meddő ez a vita, ezért arra szeretnélek kérni, hogy a kedvemért és a kutyád kedvéért próbálj meg valamit:

egy hétig minden nap vidd el sétálni legalább egy órára.

Ha ennek hatására nem látsz semmilyen változást a viselkedésében, én állom az állatorvosi vizsgálatot, ha pedig ettől jobban viselkedik, akkor megígéred, hogy ezentúl is minden nap megsétáltatod.

2012. nov. 27. 17:55
 15/17 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy nincs szüksége arra, hogy minden egyes nap sétáljon. Heti legalább 3-szor dobálom a játékait annál semmit sem szeret jobban! Ez látszik rajta, mivel beszél hozzám, hogy "dobjad máár el!!" az hogy dobálom neki 10m messze és össze vissza futkozik olyan szinten lefárasztja, hogy 8-kor már horkol MINDEN este a helyén. Ő nálam nem lovak melletti futásra van használva! minden hétvégén fut a szántóföldön és ez neki pont elég. Ha minden nap ugyan arra viszem sétálni szinte ugyan ott vagyok, mivel kertvárosban lakom és 2 irányba mehetnék de az egyikbnn kiszöknek a nagydarab vérebek és egyszer már megkergettek, ezért 1 irány maradt...erről nem vitázom senkivel, mert én tudom mi jó a kutyámnak. Az hogy az állatorvosnál rosszcsont az nem amiatt van hogy keveset sétál...
2012. nov. 27. 20:39
 16/17 anonim ***** válasza:
Na, hát ha ennyire érted őt, akkor nem értem mi a gond! Mondod neki, hogy gyere, aztán ül, rácsatolod a pórázt, mondod, hogy lábhoz és irány az orvos!
2012. nov. 27. 22:32
 17/17 sippara ***** válasza:

Nem sétál --> rengeteg a fölös energiája (persze, a huskym is elalszik egész nap a lakásban, DE ettől a kutya még FELROBBAN belül a felgyülemlett energiától) --> izgatott, ideges --> orvosnál való viselkedés.

Így néz ez ki nagyon egyszerűen levezetve.

Tények:

- a kutyád füle valószínűleg begyulladt

- az egyensúlyérzékével vagy a lábaival nem stimmel valami

- állatorvosnak KELL látnia

- neveletlen

Két lehetőséged van:

1.) Állatorvosi egyetem, és utána kezelheted otthon egymagad.

2.) Lefárasztod, fajtájához méltóan tartod, megneveled.

Azt hiszem, az utóbbi némiképp kevesebb időt vesz igénybe.

2012. nov. 28. 00:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!