Szakmai segítség?
Kutyákkal szeretnék foglalkozni!
Akár kutya idomár, kiképző, kozmetikus!
Versenyeken bíró stb. minden érdekel!
Hol kezdjem el a karriert?
Kb. 100 kutyafajtát ismerek(standardra gondolok) az FCI számokat is vágom fejből, a többi fajtát még ''tanulmányozgatom''.
Komolyan érdekel a dolog!
20 L

Szerintem el kell döntened, hogy mivel szeretnél foglalkozni. Ha kozmetikus szeretnél lenni, akkor vannak OKJ-s tanfolyamok, elsősorban oda kell jelentkezned, majd a szakmai gyakorlatot, vizsgát követően elhelyezkedhetsz alkalmazottként, vagy nyithatsz saját üzletet.
Ha küllembíró szeretnél lenni, akkor ahhoz is vannak tanfolyamok. Lehet ringtitkár, vannak ringtitkári tanfolyamok is, ezekről a MEOE-nál érdeklődhetsz.
A kiképző, a kozmetikus, a küllembíró mind-mind speciális dolgok, speciális képzést, gyakorlatot igényelnek. El kell döntened, hogy melyik irányba akarsz elindulni, megfelelő szakembereket kell keresned, és el kell végezned a tanfolyamokat.
Aztán már csak ismertség, tehetség és rutin kérdése, hogy tudsz-e érvényesülni.

Ahol szeretnéd, ott kezd! Akár mindegyikbe belevághatsz :)
Ismerősöm agility oktató, tenyésztő és kutyakozmetikus is egyben, + kutyaruhákat, fekhelyeket, egyéb dolgokat készít. Mindezt egyetem mellett.

Németh Viki - székesfehérvári.
És azt még kifelejtettem, hogy hozzájártunk kutyaoviba :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!