Hogyan vehetem rá szüleimet hogy vegyenek egy kutyát?
ezért nem kapsz, mert ha megkérdik, miért akarsz kutyát, akkor ez a válasz: "mert olyan édesek". Én se adnék neked kutyát. Legyen csincsillád, az is édes.
Hány éves vagy?
Néhány kérdés:
Hány éves vagy?
Mennyi a szabadidőd, amit otthon töltesz?
Mennyire ismered magad?
Lakás vagy kert?
Milyen az anyagi helyzetetek?
Hogyan gondolkozol arról, h egyszer anya/apa leszel és a gyerekedért teljes mértékben felelős vagy?
El tudod képzelni, hogy a kutyádról 15 éven át intenzíven gondoskodsz, bármi lesz is veled, bárhogy is változik az életed?
stb.
Amúgy szerintem azért nem hajlanak rá a szüleid, mert vagy
-fiatal vagy
-nem tartanak elég felelősség teljesnek
-félnek, h végül rájuk marad a kutya
-nem látsz még eléggé előre
-anyagi okok, mert a kutya+állatorvosi számlák+kellékek+etetés nagyon is megviselik a számlát
Ezeket gondold végig, utána nem rávenni kell a szüleidet, hanem meggyőzni őket, és bebizonyítani, h felelősség teljes, következetes, mindenre elszánt vagy.
A kutya nem csak egy állat, olyan, mintha magadhoz vennél egy 2-3 éves gyereket, aki mindig rád szorul.
Először vegyél egy kényes, nagyon kényes szobanövényt. Ha egy év múlva is él és virul, akkor visszatérhetsz a szüleiddel a kutya kérdésre.
Ezt komolyan mondom! Nevetségesnek hangzik, de nem olyan "könnyű" ám.
Mi nem ismerünk sem téged, sem a szüleidet. Nincsen recept a szülők meggyőzésére semmilyen témában, hiszen minden család, és minden gyerek felnőttsége, felelősségérzete más. Nyilván meg van az oka, amiért a szüleid nem engedik. A 13:33-as nagyon jól leírt mindent, pont ugyanezeket a kérdéseket és érveket írtam volna le!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!