Hogyan győzzem meg szüleimet, hogy vegyenek nekem tengerimalacot?
Képzeld el, hogy legalább 3 évig fog élni, és mindig ki kell pucolnod a ketrecét, foglalkozni kell vele, a legrosszabb napodon is... Ha úgy érzed kész vagy erre, akkor ezt add elő a szüleidnek...
Azért nem akarják engedni, mert ezeknek a szegény kis állatoknak általában az a sorsa, hogy húúú de édes, de így, de úgy kb. ez megy 3 hónapig, aztán még 3 hónapig fetrengenek az ürülékükben, mert elhanyagolják őket, aztán végül a szülőnek kell gondoskodnia róla, hogy meghaljon, jó gazdihoz kerüljön, vagy úgy általában az ő dolga lesz az egész. És nem ő akarta, hanem a gyerek!
Ha tényleg szeretnél egyet légy türelmes, pihentesd magadban a témát, ha még egy olyan 3 hónap múlva is ugyanannyira szeretnéd, mint most hirtelen fellángolásodban, akkor szép fokozatosan és türelmesen lehet győzködni a szülőket.
Hajrá!
Már volt ilyen kérdés!
Nem meggyözni kell a szülöket, hanem a tengerimalacba beleszeretni, mindent tudni róluk.
bocs, rossz választ adtam neked...
miért nem akarják, hogy legyen állatod? Miért ilyen hajthatatlanok? Suli eredményhez van kötve? Allergiás valaki a családban a szörre? Valaki undorodik a családban a rágcsálóktól? Tudd meg, hogy miért és akkor talán segithetünk, hogy mit kellene mondani-csinálni. De ez mind manipulálás különben. Nekem felnött koromban lett kutyám, pedig egész életemben arra vágytam...meg egy biciklire amit soha nem kaptam meg, pedig megigérték...
Nekem úgy volt hogy anyám engedte volna de apám nem...
Apámat jól beitattam és nem hogy tengerimalacot hanem a kutyát is megengedte!!!!!!!!!
Második válaszolónak van igaza, pihentesd magadban a témát, 1-2 hónapig gondolkodj rajta, aztán ha még mindig nagyon szeretnél malackát, akkor állj a szüleid elé. Nekem van, lassan 1 éve tengerimalacom.
Nekem a szobámban van, és minden reggel arra ébredek, hogy puttyog, hogy foglalkozzam vele, adjak neki enni. Első dolgom tényleg az, hogy kimegyek és hozok neki valami finomat.
Minden nap kirakom 1-2 órára a szobába elkerített részre, minden nap többször kimegyek neki friss füvet szedni (nyáron is a 40 fokban, mert imádom őt!)
Fürdetni kell, takarítani, normális ketrecet venni neki. Nem egy egyszerű dolog ez az egész.
És megfigyeltem a családban senki nem foglalkozik úgy igazán vele, jó ha nem vagyok itthon adnak neki enni, meg néha kirakják futkosni, sőt ki is takarítják, de csak én szoktam putyurgatni, ölelgetni, babusgatni. Ilyen szempontból abszolút rám számíthat csak. Ebből azt akarom kihozni, hogy csak az abszolút tengerimalac(rágcsáló)imádók foglalkoznak ennyit az állatukkal, hogy annak a legjobb legyen. Szóval te is akkor vegyél malacot, ha 100%-ig biztos vagy benne, hogy pár hét/hónap után nem fogod megunni.
13:15-ösnek annyit, hogy nem büdös (egy hörcsög rosszabb!!), takarítani kell 2-3 naponta, és nem lesz büdös. Valószínű ha elhanyagolnám, hagynám, hogy a sz@rban feküdjön hetekig,hónapokig, enyém is büdi lenne. (de nem lesz :D)
Azt viszont nem mondom, hogy nem hangos, puttyogni szokott rendesen, de akkor oda kell rá figyelni, simizni, adni neki enni és máris abbahagyja, elhiheted :)
És igenis jó fej, nagyon cuki. Imádom, mindig bújik hozzám, igényli a szeretetet :)
Hát így ennyi:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!