Hogyan győzzem meg szüleimet, hogy vegyenek nekem tengerimalacot?
- van mellette más állatom igen, egy kutya és egy macska. semmi más.
- nem fogom elhanyagolni, tényleg szeretnék egyet.
- már anya megengedte, de apa még mindig hajthatatlan.
- rengeteg mindent tudok róluk, és tényleg akarok.
- hát, szerintem azért mert undorodik tőle... :(
- attól függetlenül még mindig akarok. :))
oké, köszönöm a válaszokat. remélem, hogy végül lesz malacom :D
szia!nekünk 3 éve van tengerimalacunk 2 is!
nem akkora felelősség, mint egy kutya, nagyon aranyosak szeretik a családot. egyetlen nehéz dolog a ketrec takarítása! hetente akár 3 szor is ki kell takarítani ami igazából (kezdetben 10 perc) de ha már "gyakorlott" vagy benne 5 percig tart! fontos hogy min két állatot tarts együtt mert depressziósak lesznek és meghalnak. az egyik válaszoló azt írta 3 évig élnek! ez NEM igaz. ezek nem hörcsögök! akár 8 évig is elélhetnek. a költségek pedig nem olyan vészesek kb 1 hónapban 10 csomag forgács ami durván 3000 Ft(10 csomag) széna (fontos hogy mindennap adj nekik!!) ami szintén egy hónapra 3-4000 Ft ezenkívűl zöldséget kell nekik adni.(naponta akár egy fél uborka v. 2 paprika , fél fej saláta, 2db alma vagy 2db répa) ez kb. havi 3000. az egész havi 10.000 Ft lenne . A lényeg: nekem egszerűen ment a meggyőzés mondd hogy ez nem nagyon nagy felelősség mint pl a kutya vagy macska, hogy te takarítanád a ketrecet és hogy persze állnád a költségeket. igazából kis felelősség nem sok probléma van velük állatorvoshoz se kell járni nincs sok költség csak a kaja (ami belefér)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!