Miert ugat/morog meg a sajat kutyam? :c
Szia
Nálunk is volt egy ilyen korszak. 3éves lehetett a németjuhász ,reggel mint mindig megsimogattam ő pedig kikelve magábol el akarta kapni a kezem. Elrántottam így csak picit kapott el. Én elvertem ezért nagyon(soha nem bántottam azóta meg előtte sem) pár napig sántikált ,de utána tudta, hogy ki a gazda. Nem tudom mi volt a baja pedig +100% hogy megismert.
Nálunk is szokott lenni olyan ,hogy ugat ,de beszélek neki és azonnal abbahagyja. Sokszor a bicaj hangjárol is tudja ,hogy ki vagyok.
Lehet a tied,sem ismer fel rendesen. Beszélj hozzá:)
Szoktam setaltani.nagy helyen vannak,ahol rtudnak futkarozni is. Nem hiszem hogy rossz kedve van,mert ott lobalja a farkat meg csahol hogy simogassam :( ma amugy adtam nekik kajat,meg megsimogattam..es nem morgott
Nem tudoM..remelem nem is fog
Szia,
Szerintem keritesen keresztul nem jo otlet a kutyat simogatni. Gondolom, alapbol orultok annak, ha a keritesen kivuli embereket megugatja, ezert meg lehet meg is dicsertetek talan -> ami megerositi a teruletvedo szandekot a kutyaban.
Nem ertek egyet azzal, hogy verd meg: nem igy kell a kutya tiszteletet kivivni. Talaljatok ki kozos foglalkozasokat, alapveto gyakorlatokon keresztul alakitsatok ki a kozos jatek, munka es egyeb interakcio menetet, hatarait. Erre jok pl a kutyaiskolakban tanitott ul-all-fekszik gyakorlatok, mert egyszeru dolgokon keresztul tanitod meg a kutyanak azt, hogy ha kersz tole valamit, azt meg kell csinalnia es ugy, ahogy kerted. Ha valamit jol csinal, jutalom. Ha nem, akkor turelemmel ujra magyarazni Neki.
Szerintem a jovoben addig keruld az ilyen ketes szituaciokat, amig a kutyus nem nyugszik meg a kozeledben. Semmi ertelme, hogy ez meg tovabb mergesedjen. Inkabb jatsszal vele, aztan ha durva vagy tulzasba visz valamit, hagyd ott. A simogatasok, jatekok pedig akkor tortenjenek, amikor Te akarod, es nem akkor, amikor O kikoveteli maganak.
Huh, tomeny lett, remelem, tudtam segiteni. Kerlek, irj majd, hogy sikerult-e elorebb jutni es megoldani a dolgot. Sok sikert :)
köszi, igazából inkább meghalnék mintsem hogy megverjem
a kutyám :) jobbul a dolog ma is sokat voltam velük beszéltem hozzájuk (mert 2 van de csak a nagyobbik volt a morgos) és aranyos,bújik tehát nincs ok a pánikra :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!