Miért morog rám a kutyám?
1éves ivartalanított kan labradorról lenne szó!
Jól szocializált nevelt kutya. Bent lakik velünk a házban, és úgy szoktam neki a kaját adni, hogy kimérem a tápot addig oda megy a helyére ahol szokott enni szépen leültetem leül elérakom a tápot és addig nem nem kezdheti meg az evést amíg azt nem mondom, hogy "ehetsz". Ez tökéletesen megy nincs vele semmi gond, van hogy úgy teszek mintha ennék a táljából (hogy lássa én vagyok a falkavezér és én eszek előbb) megvárja amíg én "befejezem" az evést felállok és csak néz, hogy ehet e már
és amikor mondom neki a parancsszót elkezd enni! de viszont ha megsimogatom ami közben eszik akkor morog! mit csináljak ?
Ha semmi más gond nincs akkor ne simogasd evés közben.
Jah és ne úgy etesd hogy leülteted, csak tedd elé a kaját és addig nem ehet amíg azt nem mondod. A különbség a kettő között hogy az első esetben(amikor ülteted) a vacsi csak egy hatalmas jutalomfalat :)
Morgó kutyához nem nyúlunk.. Ha esetleg megkap az nagyon komoly tekintély vesztés.
Cerberos oldalán nézz utána a falkavezérségnek ott nagyon jól le van írva.
Tedd helyre otthon a falkasorrendet (olvass utána a falkavezérségnek a neten, könyvekben, vagy keress egy jó kiképzőt, aki segít), és ha rád mordul bármiért, vedd el tőle a kaját, aznapra annyi volt, amit előtte megevett, legközelebb másnap kap enni. Ha félsz, hogy megharap, akkor mindenképpen keress szakembert.
Viszont ne simogasd kaja közben, semmi értelme; vagy nyúlj oda határozottan, és csinálj valamit, vedd el a kajáját, vagy bármi, de feleslegesen ne csesztesd. Ettől függetlenül persze a morgás rossz és kezelni kell, mert akár a szájában is kell tudnod turkálni evés közben, de simogasd inkább kaja előtt vagy után, azt a két percet bírd ki nélküle.
Az én kutyám is hasonlóan "működik".Akkor eszik amikor én engedélyt adok rá,evés közben bármikor elvehetem előle,amint belenyúlok a tányérjába,hátrálni kezd és otthagyja a kaját,amíg én érintem azt.Régebben előfordult viszont,hogy egyszer-kétszer megmorrant,miközben simiztem és ő evett.Ez náluk totál ösztönös.Ha láttál már tv-ben dokufilmet farkasfalkákról,vagy oroszlánokról,ott is lehet látni,hogy az alacsonyabb rendű egyedek ha az alfa újra a kaja közelében van,miután az jóllakott,megpróbálják megvédeni tőle.Odébb viszik,rámordulnak stb. Ez érthető,ösztönös viselkedés,az életben maradásukról van szó.
Ha a kutyád eszik,hagyd nyugodtan enni. Ő egy állat, a kaja fontosabb mint a gazdi.De ettől még a szemében te vagy a falkavezér ebben bizti vagyok.:)
Ismétlem, hogy egy LABRADORRÓL van szó:D hamarabb félek attól, hogy belém csap egy villám mint attól, hogy a kutyám megharapna! Amúgy bármikor bármit kitudok venni a szájából (de általában elég ha rászólok határozottan, hogy köpd ki) valamint volt már rá példa, hogy a konyhapulton dolgoztam és leesett kolbász, vagy felvágott és csak nézte a kutya és közben hevesen csóválta a farkát de nem ette meg a földről. Jutalom gyanánt felvettem és a kezemből megkapta.
Ha négykézláb vagyok mellette amiközben eszik és a fejemet a táljába dugom sincsen probléma mert nem morog. Csak akkor ha simogatom :S és ezt akarom kiküszöbölni, hogy még akkor sem morogjon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!