Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért morog rám a kutyám?

Miért morog rám a kutyám?

Figyelt kérdés

1éves ivartalanított kan labradorról lenne szó!

Jól szocializált nevelt kutya. Bent lakik velünk a házban, és úgy szoktam neki a kaját adni, hogy kimérem a tápot addig oda megy a helyére ahol szokott enni szépen leültetem leül elérakom a tápot és addig nem nem kezdheti meg az evést amíg azt nem mondom, hogy "ehetsz". Ez tökéletesen megy nincs vele semmi gond, van hogy úgy teszek mintha ennék a táljából (hogy lássa én vagyok a falkavezér és én eszek előbb) megvárja amíg én "befejezem" az evést felállok és csak néz, hogy ehet e már

és amikor mondom neki a parancsszót elkezd enni! de viszont ha megsimogatom ami közben eszik akkor morog! mit csináljak ?

2012. nov. 6. 10:40
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Bocsánat a helyesírási hibákért és a helytelen fogalmazásért de sietek nagyon! De a lényeg érthető!:)
2012. nov. 6. 10:42
 2/12 anonim ***** válasza:
77%

Ha semmi más gond nincs akkor ne simogasd evés közben.

Jah és ne úgy etesd hogy leülteted, csak tedd elé a kaját és addig nem ehet amíg azt nem mondod. A különbség a kettő között hogy az első esetben(amikor ülteted) a vacsi csak egy hatalmas jutalomfalat :)

2012. nov. 6. 10:50
 3/12 anonim ***** válasza:
43%
Ezek nagyon jók amiket csinálsz, mégis valami hiba csúszott a dologba. Ha morog rád, akkor mégsem teljesen tekint rád vezérként, hiszen félti a kajáját. Én a helyedbe elvenném előle abban a pillanatban, hogy morog. Alaposan szidd le, és egy fél óra- óra múlva tedd vissza a kaját elé. Ha megint csinálja, vedd el. Éhen halni nem fog.
2012. nov. 6. 10:51
 4/12 anonim ***** válasza:
85%

Morgó kutyához nem nyúlunk.. Ha esetleg megkap az nagyon komoly tekintély vesztés.

Cerberos oldalán nézz utána a falkavezérségnek ott nagyon jól le van írva.

2012. nov. 6. 10:52
 5/12 anonim ***** válasza:
83%

Tedd helyre otthon a falkasorrendet (olvass utána a falkavezérségnek a neten, könyvekben, vagy keress egy jó kiképzőt, aki segít), és ha rád mordul bármiért, vedd el tőle a kaját, aznapra annyi volt, amit előtte megevett, legközelebb másnap kap enni. Ha félsz, hogy megharap, akkor mindenképpen keress szakembert.

Viszont ne simogasd kaja közben, semmi értelme; vagy nyúlj oda határozottan, és csinálj valamit, vedd el a kajáját, vagy bármi, de feleslegesen ne csesztesd. Ettől függetlenül persze a morgás rossz és kezelni kell, mert akár a szájában is kell tudnod turkálni evés közben, de simogasd inkább kaja előtt vagy után, azt a két percet bírd ki nélküle.

2012. nov. 6. 10:53
 6/12 anonim ***** válasza:
0%

Az én kutyám is hasonlóan "működik".Akkor eszik amikor én engedélyt adok rá,evés közben bármikor elvehetem előle,amint belenyúlok a tányérjába,hátrálni kezd és otthagyja a kaját,amíg én érintem azt.Régebben előfordult viszont,hogy egyszer-kétszer megmorrant,miközben simiztem és ő evett.Ez náluk totál ösztönös.Ha láttál már tv-ben dokufilmet farkasfalkákról,vagy oroszlánokról,ott is lehet látni,hogy az alacsonyabb rendű egyedek ha az alfa újra a kaja közelében van,miután az jóllakott,megpróbálják megvédeni tőle.Odébb viszik,rámordulnak stb. Ez érthető,ösztönös viselkedés,az életben maradásukról van szó.

Ha a kutyád eszik,hagyd nyugodtan enni. Ő egy állat, a kaja fontosabb mint a gazdi.De ettől még a szemében te vagy a falkavezér ebben bizti vagyok.:)

2012. nov. 6. 11:04
 7/12 A kérdező kommentje:

Ismétlem, hogy egy LABRADORRÓL van szó:D hamarabb félek attól, hogy belém csap egy villám mint attól, hogy a kutyám megharapna! Amúgy bármikor bármit kitudok venni a szájából (de általában elég ha rászólok határozottan, hogy köpd ki) valamint volt már rá példa, hogy a konyhapulton dolgoztam és leesett kolbász, vagy felvágott és csak nézte a kutya és közben hevesen csóválta a farkát de nem ette meg a földről. Jutalom gyanánt felvettem és a kezemből megkapta.

Ha négykézláb vagyok mellette amiközben eszik és a fejemet a táljába dugom sincsen probléma mert nem morog. Csak akkor ha simogatom :S és ezt akarom kiküszöbölni, hogy még akkor sem morogjon!

2012. nov. 6. 11:44
 8/12 anonim ***** válasza:
Miért ilyen fontos neked, hogy kaja közben simogasd?
2012. nov. 6. 11:47
 9/12 anonim ***** válasza:
Szerintem a legnagyobb baromság simogatni evés közben a kutyát. Lehet, hogy a falkavezérségeddel is gondok vannak, de evés közben nem kéne háborgatni.
2012. nov. 6. 12:32
 10/12 anonim ***** válasza:
Egyébként szerintem az elég nagy baromság, hogy nem szabad leültetni, mert akkor csak egy nagy jutalomfalat. Én is ültetem és csak ha szólok, akkor ehet. Az ültetés arról szól ebben az esetben, hogy a kutya nyugodtan várja a kajáját. De amúgy ez végül is mindegy, hogy milyen formában történik. Állva is lehet nyugodt, de szerintem az ültetéssel sincs gond. Valaki fekteti. De hallottam már olyat is, hogy az a jó, ha nem várakoztatjuk, csak lerakjuk elé a kaját, mintha mi hagytuk volna meg neki.
2012. nov. 6. 12:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!