Golden retrievert vagy Labrador retrievert lehet házban
tartani?
Figyelt kérdés
Sok filmben láttam házban.Ti melyiket választanátok és miért?
2009. aug. 15. 20:34
1/9 anonim válasza:
Gusztus kérdése ! Én sszívesebben tartanék otthon elefántot, csigát, vagy büdösborzot !
2009. aug. 15. 20:37
2/9 anonim válasza:
Egyiket sem, mert nagytestűek. Amúgy meg a Labradort, mert annak kisebb a szőre.
2009. aug. 15. 20:38
3/9 anonim válasza:
Egyik ismerősöm a golden retrieverjét bent tartja a házban, de kert is van. A kutyus nagyon jól érzi magát odabent, igaz, hogy a vedlési időszakban többet kell takarítani utána. Amúgy nem rongál, nem hangoskodik, elfekszik a nappaliban egész nap, szerintem egy kistestű terrierrel sokkal több baj van a lakásban, mint egy retrieverrel. Nekem is goldenem van, csak ajánlani tudom mindenkinek a fajtát, a labik nekem nem annyira tetszenek. A goldi sokkal atletikusabb, túraszeretőbb mint a labrador.
2009. aug. 15. 20:57
4/9 anonim válasza:
Kedves utolsó, ezt a mondatodat ugyan mire alapozod?? :o))
"A goldi sokkal atletikusabb, túraszeretőbb mint a labrador."
Tekintve, h mindkettő retriever, mindkettő vadászkutya, ugyanarra a célra tenyésztették ki és ugyanazt a munkát csinálják vele mai napig. De a "túraszerűbben" mulattam a legjobban :o))
Mellesleg én egy labit tartok lakásban :oP
Napi 3szori séta. Agility edzések. Valamint futni és úszni járunk. Szerintem jobb dolga van, mint sok kertben tartott fajtársának.
2009. aug. 15. 22:11
5/9 anonim válasza:
A goldeneknek könnyebb a felépítésük mint a labradoroknak, erre írtam az atletikusabbat. Az meg hogy túraszeretőbb, én eddig javára csak elhízott labikkal találkoztam, ami 500 méter után lefeküdt pihenni.
2009. aug. 15. 22:58
6/9 anonim válasza:
Sajnos a standrad nem kedvez se a golden, se a labrador testfelépítésének és egyre inkább zömökebb, medveszerűbb kutyák születnek - mindkét (sőt szinte beszélhetünk az összes nagyobb testű fajtáról - valahogy sehol sem preferálja a standard a vékony, atletikus testfelépítést...szomorú :o( )
De én egyáltalán nem vettem észre, h a labradorok kevésbé lennének strapabíróak a goldenekkel szemben. Ráadásul az elhízottságot nagyban befolyásolja, h milyen a kedves gazdi. Sajnos tudjuk h sok az elhízott ember is...
Én általánosságban írtam és attól, hogy most betettetek pár sportos agilityző labradort, attól még nem ilyen a labik többsége. Sőt a standard sem tolerálja az ilyen alkatú labradorokat. Itt van két kiállítási példány:
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!