Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan beszéljem rá a szüleime...

Hogyan beszéljem rá a szüleimet az ivartalanításra?

Figyelt kérdés
Van egy 1.5 éves német spicc kan kutyusom. A szüleim nem engedik be a házba, szóval szegény kint él, pedig próbáltam őket győzködni. Van egy hatalmas nagy területünk 2 hektár, és nincs körülötte kerítés. Szántóföldek stb van itt. A kutyusom eddig csak itt a területünkön belül maradt, de szerintem mostanában lett ivarérett, és elszökdösik csajozni:( Anyumékat nem tudom rávenni az ivartalanításra. Egy kis falu szélén lakunk, nagyon autók nem járnak, szóval azzal sem tudok érvelni hogy elütik. Én attól féltem hogy esetleg a szuka kutyus gazdája bántja (volt már rá példa hogy ezért agyonlőttek itt kutyát), meg hát itt falun szokás a kiskutyákat agyoncsapni, és nem szeretném ha a kutyusom miatt kéne kiskutyákat megölni:( Kérlek segítsetek, hogyan győzhetném meg a szüleimet ha az nem érdekli őket, hogy megszökik és valami baja lehet? Ők máshogy nőttek fel, ivartalanítás szerintük természetellenes stb, meg nekik a kutya csak kutya:( De én nem akarok a kiskutyámnak rosszat. Hogyan lehetne az olyan felnőttek gondolkodásmódját megváltoztatni akik nem a felelős állattartás idején nőttek fel?
2009. aug. 14. 21:47
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Hát ide aztán biztos nem jönnek kutyák. Eddig sosem volt rá példa, és nem hiszem hogy azért mert érezik a 9 kilós kutyám szagát.
2009. aug. 14. 22:11
 12/18 anonim ***** válasza:

Azért kiváncsi lennék ki tartotta annyira rossznak a válaszomat-véleményemet, hogy lepontozott. Imádom az ilyen gyáva embereket, akik csak lepontoznak de nem szólnak.

..........

én pont ezért nem tudnék tipikus kis faluban lakni. Nem bírnám elviselni ezt. Valószínűleg én is elásnám azt aki ilyet tesz. Persze tudom az ember a felsőbbrendű faj.

2009. aug. 14. 22:21
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha nem sikerül meggyőznöd a szüleidet az ivartalanítást illetően, így akkor sem maradhat, hogy a kutya szabadon kószál. Csináltassatok neki egy kennelt. Foglalkozz vele, sétáltad sokat és akkor egy nagyobb kennelben is jól el lesz. Vagy egy kis területet kerítsetek el neki.
2009. aug. 14. 22:28
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

2 Hektárt valóban nem olcsó bekeríteni, de mi lenne, ha a ház közelében csinálnátok neki egy kennelt? Nem kell beton alap, semmi, csak vesztek áruházban 50m tyúkhálót, és felállítjátok pár facölöppel (persze, ha csak nem ás).

Így biztonságban lenne, és mivel még iskolás vagy, gondolom lenne minden nap időd elvinni sétálni 1-2 órát.

Persze, jobb lenne a 2 hektár, de így nem fedezi be a környék összes szukáját, és nem fog rosszindulatú ember kezébe kerülni...

Illetve még egy dolog eszembe jutott. Ha van a vonzáskörzetetekben menhely (hol laktok?), hívd fel. Mondd el kerekperec, hogy 15 éves vagy, ez és ez a baj, anyagi segítséget kérsz az ivartalanításhoz. Ha többé-kevésbé jó anyagi helyzetű menhely van a környéketeken, és nem a saját belső szaporulatukkal vannak elfoglalva, tuti segíteni fognak!

Tetszik a felelős gondolkodásmódod 15 éves létedre, remélem sikerül valamilyen módon meggyőzni a szüleidet...

2009. aug. 15. 15:42
 15/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ:) Talán a kenneles megoldásba belemennének, de persze az igazi az ivartalanítás lenne, hiszen a kennelben is érezné a szukák szagát (azt hiszem 5 km-ről is megérzik), és akkor ott szenvedne:( Heves megyében lakom egy kis faluban Egertől 60 km-re. Utánanézek van-e itt menhely.
2009. aug. 15. 15:49
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
A következő oltásnál kérd meg az orvost mondja el mik az előnyei. Neki hátha jobban megy.
2009. aug. 18. 09:10
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Én Egerben lakom, az itteni menhely nem hiszem hogy tud segíteni ilyen ügyben, hiszen a saját kutyáinak ivartalanítását sem tudja fizetni. Szóval itt nincs olyan jó anyagi hátterű menhely. Talán a füzesabonyit lenne érdemes felhívni, ők asszem jobban állnak anyagilag, de ezt nem mondom biztosra.
2009. aug. 18. 11:22
 18/18 anonim ***** válasza:
Nézesd meg velük a Földlakók című dokumentum filmet.(Sokkoló!) És kérdezd meg ők is ezek közé az emberek közé szeretnének tartozni?! Szerintem nagyon hatásos film,bár leadnák a tv-ben is! De tényleg,tölts le netről és ültesd le őket a képernyő elé...ott a saját szemükkel láthatják a következményeket!
2009. aug. 19. 10:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!