Gazda - falkavezér, falkatag szerepet ronthatják mások egy közösségben?
Szóval tegyük fel én vagyok a kutyámnak a falkavezér, de a lánytestvérem folyton simogatja, ölelgeti, szeretgeti, kényezteti... semmibe véve a falkavezér és falkatag szerepeket, mindent tönkre vágva.
Az a kérdésem, hogy ez felboríthatja a rendet a kutya fejében? Attól függetlenül, hogy én következetes vagyok vele, mások egyáltalán nem, nálam is megeshet, hogy nem fogja tudni, mikor hol a helye?
Hogyne. Bár nem konkrétan az agyonsimogatással, azzal max. a saját szerepét rontja, de például ha hazaérkezéskor előbb ugrik a kutya nyakába, és aztán a tiédbe, azzal összezavarja őket, mert akkor éppen őket föléd helyezi a rangsorban, ők meg nem értik, miért, mikor te vagy a főnök. Az ilyen viselkedéseivel egy olyan kört hoz létre, amit a kutyák nem tudnak értelmezni, hogy ő alattuk van, te alatta vagy, mégis felettük.
Meg én úgy vettem észre, hogy az is számít, hogy a kutya megszokta az engedelmességet, és általánosan "követő üzemmódban" van, vagy néha átkerül egy magasabb szerepbe az agyonsimogatós családtagoknál, és akkor nem tud igazán reflexszé válni nála az engedelmeskedés.
Nem véletlenül mondják, hogy ezeket mindenkinek tartania kell a családban, akkor lesz igazán kiegyensúlyozott a kutya helyzete.
Legyél te csak a falkavezér, a testvéred meg csak szeretgesse. A kutya tökéletesen tud különbséget tenni, kivel, miként kell - lehet viselkednie. Max a testvérednek nem lesz "követő üzemmódba".
Ez a falkavezérség már lassan akkor is kérdéses lesz, ha nem megadóan veszi a levegőt a kutya.
Vajon, amíg nem jött divatba a falkavezérség, miként is tudtak kutyák-gazdák örömmel, gond nélkül együtt élni? Mert tudtak.
ma 19:48
Nagyon ne csodálkozz, ha a válaszod is el fog tűnni, mint jó pár innen.
Szerintem nem zavarja össze. Megtanulja a kutya, kivel szemben meddig mehet el. De annak, a húgod hogy bánik vele, a ti kapcsolatotokhoz semmi köze.
Én legalábbis így tapasztaltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!