Ha úgy sétálunk a kutyámmal, hogy próbálom a falkavezér elv szerint sétáltatni, tehát mindig arra megyünk, amerre én akarok, sosem arra, amerre húzna a kutya, honnan tudjam, mikor kellene megállni pisilni, vagy "nagy dolgozni" a kutyának?
Látszódik a kutyádon szerintem ha pisi vagy kaki van!
De amúgy szerintem tök mind1 h merre mész mert a kutya úgyis megy eléd:D
2 hónapos kiskutya pont, hogy nem megy el még a gazdi mellől, ilyenkor kell megalapozni a behívást...minél tovább vársz, annál nehezebb dolgod lesz!
Kocsiktól távol sok fincsi falattal és játékkal szerelkezz fel, ahogy egy kicsit eltávolodik Tőled, hívjad és kezd futni az ellenkező irányba, tuti utánad megy, ilyenkor dicséret, kaja-játék.
De pórázon azt is csinálhatod, hogy a lábnál menéshez kötsz egy vezényszót és a dolga intézéséhez egy másikat.
Nálunk pl. ezek vannak:
-lábhoz: szemkontaktusos pontos-gyors lábnál követés, ezt csak és kizárólag tréningen használom
-mellém, lassan, ide: láb mellett jöjjön nagyjából
-mehetsz: laza pórázon, minimális húzással mehet szaglászni, dolgát intézni
-pisilj, dolgodra: konkrét dolgavégzés
Onnan, hogy megáll pisilni vagy kakilni :) Az, hogy te döntöd el a séta irányát, meg te határozod meg a menetét, nem azt jelenti, hogy nem adsz szabadságot a kutyának. Szólsz neki, hogy "mehetsz", kiengeded pórázhosszra, és lassan sétálgatsz, hogy legyen ideje szaglászni. Nyilván ezt rövid pórázon marha nehéz, hosszú pórázon vagy póráz nélkül sokkal több értelme van a kutyasétáltatásnak, mintha csak egy másfél méretes körben mozoghat a kutya.
Ahhoz meg én is csatlakozom, hogy engedd el, és alapozd meg a behívását most, amíg még egyszerű. Sok gondtól kímélheted meg magatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!