4 éves teljesen neveletlen husky-tacskó szuka kutyát kéne megnevelnem, ne ő legyen a, , falkavezér". Hogy csináljam?
Olvastam a erberos honlapján a tanácsokat, el is kezdtem, de a kajájával nem merek szórakozni.
Elkezdtük a kirekesztést is!2 hónapja van nálunk.jól csináljuk vagy így túl drasztikus
Légyszí mond már el nekem, hogy lelki szemeim előtt lássam a helyzetet.
A 4 éves kutyádnak az apa vagy az anyja volt a tacskó???
Valahogy elképzeltem hogy az anya a tacskó apa a husky..(nevetek rajta)
Fordított helyzetben még viccesebb..
01:33
Valószínűbb, hogy az anya a husky, az apa pedig a tacskó. Úgy tudom az ilyen kicsi kutyák, mint pl. a tacskó bele is halnának a vemhességbe/szülésbe, ha husky-méretű kutya kölykeit kellene kihordaniuk.
Illetve ha a kutyák párzani akarnak, akkor megoldják, pl. a husky szuka lefekszik a kan tacskónak és akkor simán összejön a dolog.
Kérdező, mit értesz neveletlen alatt? Mik a pontos problémák a kutyával?
A 4 éves még viszonylag fiatal, bőven nevelhető.
Az anyja a tacskó.:)
Tarhál, morog ha kaja vn nála, örzi a kajáját, sétánál húz, idegennel agresszív, bemászik az ágyba, kitúr a fotelből stb..
okos kutya :)- butus gazdi esete :)
ez nem egy rövid idő ! ( illetve ,de ,lehetne röviden,és persze nagyon drasztikusan,de az a módszer nem népszerű )
mivel,gondolom a leírtak alapján,te magad nem vagy egy kiképző,sőt,még egy kutyákhoz nagyon értő sem:),a legegyszerűbb egy kutyasuliban kezdeni!!!
közben otthon elolvashatsz pár könyvet a kutyanevelésről ( jan fennel,stb ),és persze indul az otthoni alapképzés!
1: nem köszönünk,nem nyúlunk,és nem nézünk a kutyára,amikor hazaérünk,vagy amikor találkozunk vele( reggel ),mindig akkor van a kutya köszöntése,ha TE HÍVOD MAGADHOZ,ÉS AMIKOR OdAMEGY,JÖHET A SIMI,MEG A DÍCSÉRET!
2.mozgatás ! sokat -sokszor,és közben amikor jól működik,jön a dicséret.
3.etetés : csak akkor kap, ha : nyugodt,ha te is nyugodt vagy,és persze az elején mindent lassan ,kézből!( ha mered!,és persze ,csak miután már jól lefárasztottad,és a kutya is nyugodt!)
4:séta : javasolt a halti használata,az első pár hétben-hónapban.sokat segít az elején, a séták alatt!
aztán ,ahogy belejössz a nevelésbe, lassan áttérhetsz a normális fixen visszacsatolt láncnyakörvre, vagy ami szimpatikus lesz.
5.falkavezérség átvétele: na ez az egész erről szól,a séták,a kaja,a napi találkozások a kutyával ,minden napod,minden mozdulatod lényege: te vagy a főnök!
mert ,amikor majd a kutyasuliban is meglátod,( a kiképzők kezében teljesen másként fog viselkedni ,egyszerűen ,mert érzi rajtuk ,hogy ők FŐNÖKÖK!)
EZ ILYEN EGYSZERŰ.
ezért kell a kutyasuli,hogy megtanulj főnökként viselkedni a kutyáddal,és a kutyád akkor is kontroll alatt legyen ,amikor nincs melletted, vagy nincs pórázon,hogy elég legyen a jelenléted arra,hogy " rendes kutyaként viselkedjen".
Szia. Én is jan fennel könyvét ajánlom neked, mert úgy jobban megértheted a lényegét, és másra is figyelhetsz majd utánna.
Viszont, ha nem tartod túl tolakodónak, tudnál feltölteni egy képet a kutyádról? mert el nem tudom képzelni, hogy hogy nézhet ki, hogy kicsi husky, vagy nagy tacskó, vagy kék szemű tacskó méretű vagy nem tudom.
Ezt ne kötekedésnek, vagy rosszindulatúnak vedd, de tényleg kiváncsi vagyok rá, mert még sose hallottam ilyen kereszteződésről.
Ha megmutatnád, azt nagyon megköszönném, biztos, hogy aranyos kis kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!