Dobberman a jobb vagy Rotweiler?
Figyelt kérdés
A dobbermannról valahogy mindig csak rosszat hallok, hogy bekattan, rossz az idegrendszerük, megtámadják a saját gazdájukat... A Rotweilerről valahogy nem hallok ilyen "szőrny tetteket". A rotweiler tényleg jobb, barátságosabb, kedvesebb kutya mint a dobberman? Melyiket lenne jobb választás?2009. aug. 14. 13:03
1/12 anonim válasza:
Nekem dobermanom volt semmi rosszat nem lehet róla mondani, nagyon aranyos szófogadó volt. Egyszer sem támadta meg egy családtagját sem. Nekem személy szerint a dobi szimpatikusabb mint a rotweiler. Most egy amstaffom van erről is mindenki rosszat mond ami ráadásul alaptalani is. 28/F
2/12 anonim válasza:
3/12 anonim válasza:
Nekem rotim volt, így ezt javasolnám. Szerintem mindenki azt javasolja, ami már neki is volt, természetes hogy az a szive csücske:)
4/12 anonim válasza:
Neveltetés kérdése hogy megtámadja e a gazdáját egyszoval ha ütöd vered meg lesz a eredménye
5/12 anonim válasza:
Még annyit hozzátennék, hogy a gazdán múlik, hogy milyen.Következetes nevelés kell mindkét fajtának. Az, hogy genetikailag mit örökölt az később derül ki, nyilvánvaló, hogy ideggyenge szülőknek ideggyenge kölyke lehet. A dobermanról már elég sokszor hallottam, hogy bekattannak ugy hat éves koruk körül, de persze ez sem mindegyikre vonatkozik. Nekem a roti a robusztusabb testalkata és a maci feje miatt is jobban tetszett:)
6/12 anonim válasza:
Rotiii (L)
A mai napig a mindenem. Sajnos meghalt az enyém, mert rákos lett....de szófogadó, barátságos, és nagyon tekintélyt parancsoló.
Ha gyerekekkel nő fel, akkor így viszonyul hozzájuk http://www.youtube.com/watch?v=mbVnJxnQHOs&feature=response_..
Ajánlani tudom csak...a hiedelmekkel ellentétben, igenis jámbor...nevelés kérdése.
7/12 anonim válasza:
Egyértelmű, hogy dobermann. Nekem a dobikkal csak jó tapasztalataim vannak, amiket ismerek azok gyerekszeretőek, szófogadóak, barátságos kutyák. Rotit nem sokat ismerek, de egy majdnem megtámadott és már a kölyök kutyus is neveletlen kutya volt, a lábszáramat harapdálta. A rotik azon a helyen voltak, ahol régebben lovagoltam. A dobik okosabbak, szebbek, sportosabbak és nem igaz, hogy bekattannak.
8/12 anonim válasza:
Értelmesebb, ragaszkodóbb a rottweiller, nekem külsőre is jobban bejön, mint a vékony alkatú dobermann. De ha kutyavétel előtt állsz és azért kérdezősködsz, akkor el kell menni tenyészetekbe és amelyik fajtától megdobban a szíved, azt válaszd:) Mindkettőnél fontos a következetes nevelés és sok-sok szeretet. Mindkettőnek meg kell tanulnia, hogy a falkavezér az Te vagy. Javasolt az iskola is. Általában azt javasolja mindenki, amelyikkel pozitív tapasztalatai vannak. Nekem a dobermannal nincs jó, ismertem olyat,akit kölyök korától neveltek és olyan 5-6 éves kora körül bekattant és nekiment a gazdájának. Nem véletlen a mondás szerintem, hogy bekattan mint a hatéves doberman. Persze ezt ne vedd úgy, hogy mindegyik, de sajnos elég gyakran előfordul náluk ez a fajta ideggyengeség.
10/12 anonim válasza:
Nekem mindkettőről főleg negatív tapasztalataim vannak , munka terén. A dobberman borzalmasan nem birja a hideget és nagyon nehezen szocializálható. A rotweiler rendkívül hízékony és lusta , nekem eddig három volt és szinte diétás étrenden kellett őket tartani , hogy képesek legyenek dolgozni. Dolgozni csak német juhász , hobby célra am.staff ha mindenféleképpen ilyen stílusu kutyában gondolkozól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!