Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 2-3éves gyereknek vennétek...

2-3éves gyereknek vennétek egy 35nm-es erkély nélküli panelba kutyát? Ha igen milyet?

Figyelt kérdés

2012. nov. 13. 15:32
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Menhelyről vagy fajtamentőktől fogadj be kutyust. Ha ragaszkodsz a fajtatisztához akkor a havaneset vagy a bolognaset ajánlom.
2012. nov. 13. 17:05
 12/23 anonim ***** válasza:
Cavalier king charles spániel.Szinte mint egy plüsskutya,úgy tűri a gyerekek nyúzását.Még kölyökkorban sem jellemző,hogy az embert harapdálnák.Mást viszont igen,mint minden kölyök.Akár felnőttből is tudom ajánlani.Más fajtából vagy menhelyiből viszont vigyáznék a felnőtt kutyával.Én egy pillanatra sem merném levenni a szemem róla,mikor a gyerek közelében van.Ki tudja melyik, miért került be.
2012. nov. 13. 17:57
 13/23 anonim ***** válasza:
15%
2 éves gyereknek kutyát?ez most komoly? ne mondd már hogy annyira vágyik rá hiszen olyan kicsi még hogy kis túlzással azt is mondhatnám hogy azt se tudja még hogy fiú-e avagy lány.én úgy gondolom hogy ez nevetséges.bocs.inkább mondd azt hogy Te és a férjed vágytok rá vagy ilyesmi de egy 2 éves gyerek?na ne már.de ha mindenképp lesz akkor nehogy kis testűt válasszatok mert az tuti nem tűri a gyerek állandó cibálását és piszkálódását.inkább nagy testűt akinek magas az inger küszöbe,mert egy kicsinek ha már terhes a húzás-nyúzás simán oda kap vagy le próbálja teremteni a gyereket(ami valahol érthető egy idő után lássuk be)és utána majd ő lesz a hibás hogy de hát oda kapott.....stb. és majd szépen fénysebességnyi gyorsasággal menhelyen köt ki szegény.
2012. nov. 13. 19:23
 14/23 anonim ***** válasza:
19%

ez vagy beugratós kérdés, vagy a kérdező még gyermek,de ha mégsem?? hát ,komoly gond van a felelősséggel .remélem a férj ,kicsit észre térít,mert nem tudom elhinni,hogy egy anyának ,csak ennyi esze legyen:)

a kutyának elsősorban mozgatás,és idő kell,na ez az a kettő amit a gyereked,és te sem tudsz megadni neki!

gondolkodj már ,egy kicsit!

2012. nov. 13. 20:12
 15/23 anonim ***** válasza:
23%
Egy 2-3 éves gyereknek semmiképpen nem szabad kutyát venni! Plüsskutya, az való neki! Gondolkodj már egy kicsit! Szerinted hány kutya hal meg az utcán azért, mert egy felelősségteljesnek aligha mondható "szülő" kitalálta, hogy jajj milyen jó lenne a gyereknek egy kutya. Aztán a gyerek húzza-nyúzza, a szülők sz@rt se értenek hozzá és kirakják a fenébe! Egy kutyával foglalkozni kell, tanítani, sétáltatni, nevelni, játszani vele és ez nem egy 2-3 éves gyerek feladata, hiszen nem is tudná megtenni!
2012. nov. 13. 20:16
 16/23 anonim ***** válasza:
0%

a kedves válaszolók figyelmébe ajánlanám : munka előtt és után levinném,napközben dolgozunk,2-3 éves( ja ,2 vagy 3 ??) gyermek mellé ,ezeket irta a kérdező!

csak nekem tűnik ez furcsának? vagy tényleg léteznek ilyen emberek? sajnálja szegény 2-3 éves gyermekét,mert az annyira vágyik rá?

( a férjed ,talán normális párra vágyik:(

2012. nov. 13. 20:18
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Mit nem lehet ezen érteni?2-3 éves,kb 2és fél?Miért ne dolgozhatnának napközben,bölcsiről nem hallottál?Attól még tarthat kutyát,írja hogy ők is szeretnék,nem csak a gyereknek lenne...
2012. nov. 13. 21:14
 18/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat azoknak akik normálisan a kérdésemre válaszoltak!

Igen 2és fél éves a kislányom(32hónapos),és tudja hogy lány,sőt az is tudja mi az a kutya!!! Úgy látom az a pár kötekedő válaszoló nem jár dolgozni mert kutyát tart! Szerintem egy szóval nem írtam sehová hogy nem értek a kutyákhoz!!!

Mióta az eszemet tudom kutyák vettek körül és imádom mindet,de mivel kertes házban nőttem fel így egyszerűbb volt. Még dolgoztunk az udvaron voltak,bejöttek a házba ha otthon voltunk. Pár éve lakunk panelban,nekünk és a gyereknek is hiányzik egy kutyus! Csak aggaszt hogy pici a lakás,és mi van addig amíg nem vagyunk otthon?

Soha életemben nem adtam kutyát menhelyre,főleg hogy nem egy kóbor kutyát befogadtam anno,de lehet nyugodtan kötözködni..........

2012. nov. 13. 22:32
 19/23 anonim ***** válasza:

Szia!

Én azt tanácsolnám, h 2 évet még várjatok.

Az én véleményem eltér a többségtől, én nem mernék már felnőtt kutyát befogadni, a kölyökhöz viszont még tényleg korán van. 3 hónapos korig nem lehet sétáltatni, addig bepisil, bekakil, a gyerek véletlen beletenyerel mielőtt még észrevennéd, h mi történt...stb. De ez csak az egyik probléma. A másik pont az ami "veszélyt" a gyerek jelent a kutyára. Egy 3 évesnek nehéz elmagyarázni, milyen törékeny egy babakutya, meg h sokat akar aludni, nem szabad folyton macerálni. ezzel egy 5 évesnek nem lehet gondja.

Persze rajtad múlik, de baba gyerek, baba kutya párosítás kimerítő meló, ha bevállalod, ám legyen :)

2012. nov. 14. 11:45
 20/23 anonim ***** válasza:
0%
az egyik kötekedő :) válaszolóként kérdezném: vajon egy 2,5 éves gyereknek van fogalma a kutyáról ?? ( nincs) neked,mint anyunak,tudnod kéne,a nevelés lényege ,a gyermek irányítása ,testi,lelki,szellemi fejlődésének ........:)de,ha volt kutyád,tudnád ,hogy rengeteg időbe kerül,és veszélyes is lehet egy ilyen kis gyerekre. de mivel a kommentjeidből arra következtetek,hogy nem tudod,ezért inkább negatívan állok hozzá.mert már átmentem ezen a dolgon .sokkal könnyebb lesz az életed,ha vársz pár évet . de legfőképpen a gyermekednek,és a kutyának lesz jobb! mert egy 8-10 éves gyerek már tud bánni egy kutyával!hidd el,ha most vállalod,menhely lesz a vége,mert nem fogod bírni!!
2012. nov. 14. 15:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!