Az árban benne van a fülvágás is?
Biztos,hogy nincs benne. Ma már sok olyan fajtánál,ahol benne van a standarba az hogy a fülnek vágottnak kell lennie,ott a tenyésztő már nem vágatja a fület. DE felajánlja a leendő tuljadonosak,hogy megbízható helyen eltudja intézni a kupírozást,hogy mire mész érte,addigra az is meglegyen. De természetesen ki kell fizetni azt külön. Tehát ha 100.000forintos kiskutyáról beszélünk még ki kell fizetned azt az x összeget,ami a vágás ára volt.
Egy fülvágás ma 15-20 ezer Ft körül.
Köszi az infót! 120 ezer,de amúgy 80-100 körül mozognak az árak(más kennelek honlapjain),ezért gondoltam,hogy az akkor már bennevan :)
Köszi még1x
15-20 ezerből nincs meg egy jó fülvágás!
Egyébként meg a kinézett tenyésztőt kell megkérdezni,mert szokták vágatva adni!
dobermann
nem csak hogy kiállításra járatja,de sok más jónevű tenyésztőnek is tőle vannak kutyái :)
én úgy gondolom, hogy ennél azért vannak nagyobb "állatkínzások"-ha már egyesek ezt annak tartják. A kiskutya nem érez semmit,és miután megvan, a gazdi egy évtizedik gondoskodik róla. És nem kell ahhozz hasonlítani,miint mikor egy embernek levágják a kezét(már hallottam,h valaki ezzel érvelt), hiszen a kiskutya ettől ugyanúgy fog hallani,és semmiben sem fog kárt szenvedni. Az más lenne,ha a fülkurtítás akadályozná valamiben (hallás,mozgás) ^^ megint más lenne, ha a gazdi ezek után nem gondoskodna róla :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!