Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Házőrző kutyát, de mégis milyet?

Házőrző kutyát, de mégis milyet?

Figyelt kérdés

Tudom rengetek ilyen kérdés van, de kutya ez is egyedi dolog.

Szüleim kertbe szeretnének kutyát a lopások miatt éjjelre. Mindennap kimennek. Valami őrző kutya kéne. Olyan mozgásigényű kéne amelyik elvan fél óra játszással, sajna sok a meló nem érnek rá többre. Ne legyen nagytesű és ne nyáladdzon, és ne egyen túl sokat.

Szüleim a német juhászra gondoltak, de szerintem annak sok mozgás kell, úgy tudom az munkakutya.

Létezik olyan kutya ami ezeknek az igényeknek megfelel?

2012. nov. 9. 20:21
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

És a rendőrségen jelző riasztó mennyibe fáj havonta? ???????????????

Nevetséges feltételek tudom kedves válaszoló, de nem az én feltételeim. Én egy farkaskutyat vagy valami vicsorgo, morgo ebet választanák, nekem mindig jutna időn a kutyamra. Mellettem egy vizsla is elfaradna egy egy túra után.

2012. nov. 9. 23:04
 22/29 A kérdező kommentje:

18-as!

Félreértettél. Nem lenne olyan sokat egyedül. Anyukám kb reggel kilenctől sotetedesig kint van, dolgozik a telken ezerrel, délután meg apu is hazaer, dolgoznak, h ott lakjanak jövő ősztől. Csak a játékra szánt idő lenne kb fel óra. Plusz vmennyi séta telken kívül.

2012. nov. 9. 23:10
 23/29 anonim ***** válasza:
Menhelyi kutyát nem javasolnék egyáltalán. A legtöbb általában vagy ki lett dobva, vagy meg lett verve. Félnek az embertől, nem fognak házat őrizni.
2012. nov. 9. 23:41
 24/29 anonim ***** válasza:

egy kutya az életben nem állítja meg azt a betörőt aki tényleg be akar menni. had ne soroljam fel, hogy mivel lehet kiütni egy kutyát.

egy riasztóval többet érnek, még akkor is ha nincs bekötve a rendőrségre. azt nem lehet lefújni, megmérgezni, lelőni, leszúrni...stbstb

egyébként ha házőrző kutya akkor komondor. egész nap csak fekszenek, kutya se tart tőlük (kivéve persze azokat akik ismerik a fajtát). de ha akció van akkor odateszik magukat :) nekünk most van a második komondorunk, nem sokkal eszik többet, mint a mudim...bár ő hiperaktív az előzőhöz képest...az előzőnk az feküdt, mint egy szőnyeg :) de féltek tőle a környéken mert hacsak kicsit is megközelítette valaki a kerítést máris ugrott és feltappancsolt a kerítésre. fene se gondolta volna, hogy 2 évesen gyomorcsavarodás fogja elvinni :(

és a komondoroknak a vérében van a telek, a nyáj védelme.

hasonló leírás igaz a kuvaszra is, de az már neccesebb. nem hozzáértő kezekben nagyon veszélyes lehet. ez a komondorra kevésbé igaz. kevésbé heves vérmérsékletű fajta, mint a kuvasz.

2012. nov. 10. 01:09
 25/29 anonim ***** válasza:

az a kutya, amelyik gazdája távollétében is biztosan, önállóan és hatékonyan megállítja a behatolót, az általában pásztorkutya (kaukázusi, közép-ázsiai, kuvasz, komondor, sarplaninac, stb). DE a pásztorkutyák nevelése nem könnyű munka, érteni kell hozzájuk, tudni kell kezelni őket, ráadásul egy bitang jó kerítés kell hozzájuk! 2m-t simán ugranak, a drótot fel tudják tépni, alul ásnak, és bizony ha ki tudnak menni ki is mennek, mert a bekerített teleknél sokkal nagyobb területet éreznek magukénak - és azt meg is védik (tehát nem kóborolni szöknek, hanem megvédik elűznek a környékről mindenkit, kutyája válogatja hogy a 'környék' az csak az utcafront, vagy akár a fél kerület). viszont ezek a fajták jellemzően nem esznek sokat (a méretükhöz képest).

a következő kategória a klasszikus munkakutyáké (német juhász, rottweiler, snauzer, stb), akikkel viszont suliba kell járni ahhoz, hogy hatékonyak legyenek, illetve ezek közül is a jól őrző, kemény kutyákhoz értő kéz kell.

a harmadik eset a jelzőkutyáké, tehát minden más, ami ugat. ha szerencséd van, esetleg harapni is fog... sűrűn lakott környéken, ha jó fejek a szomszédok (tehát kinéznek a telketekre a kutyaugatás miatt) akkor megoldás lehet egy ilyen jószág is. fekete színűt ajánlanék, attól félnek a kokerók. legegyszerűbb menhelyről hozni egyet.

ha tényleg meg akarjátok védeni a területet, vagy sűrűsödött arrafelé a lopás, akkor viszont egy riasztót használjatok, sokkal hatékonyabb és egyszerűbb fenntartani, mint egy kutyát. manapság a házőrzőket elintézni néhány percbe telik csupán, a kutya inkább kísérőkutya és társ, családtag legyen.

2012. nov. 10. 09:55
 26/29 anonim ***** válasza:

Az EU-s szintű menhelyeken foglalkoznak a kutyákkal (iskola, bemutatók, önkéntesekkel séták), ismerik mindet és tudnak ajánlani is, sőt, többször sétálhatsz vele, nem adják oda rögtön. Ezeken a menhelyeken jól szocializált kutyák vannak, nem félénkek, nem támadnak ok nélkül. Van bennük chip, ivartalanítva, oltva, féregtelenítve adják át, persze nem ingyért.

Két példa: [link]

[link]

2012. nov. 10. 18:02
 27/29 anonim ***** válasza:
Eus szintű menhelyekről nem hallottam. Misina van a közelünkbe, de rengeteg van bent. Ismerősöm volt ott, és lehangoló a véleménye. Nagyon sokat vannak a kennelekben, nem viszik sétálni. Kevés az önkéntes.
2013. febr. 9. 20:51
 28/29 anonim ***** válasza:
Ez a két budapesti menhely kivétel. REX-nél külön erre a célra épült jurta alakú, fűtött házak, önkéntesnek csapata, kutyaiskolai bemutatók, előadások, nyári gyerektábor, játszótér, karantén, állandó állatorvos, parasztudvar. Ez az EU szintű menhely. Másutt összedobált ládákból eszkábált hajléktalan telep-szerű szűk ketrecekben sok kutya szorong.
2013. febr. 10. 22:25
 29/29 anonim ***** válasza:
Még annyit: hozhattam volna közelebbről is kutyát, de a harmadik nyomortelepnél elment a kedvem. REX-éktől hoztam végül, igaz, nem olcsón.
2013. febr. 10. 22:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!