Tudom rengetek ilyen kérdés van, de kutya ez is egyedi dolog.
Szüleim kertbe szeretnének kutyát a lopások miatt éjjelre. Mindennap kimennek. Valami őrző kutya kéne. Olyan mozgásigényű kéne amelyik elvan fél óra játszással, sajna sok a meló nem érnek rá többre. Ne legyen nagytesű és ne nyáladdzon, és ne egyen túl sokat.
Szüleim a német juhászra gondoltak, de szerintem annak sok mozgás kell, úgy tudom az munkakutya.
Létezik olyan kutya ami ezeknek az igényeknek megfelel?
Ha biztosra akarnak menni, akkor riasztót szereljenek fel. A kutyát egy mérgezett virslivel pikkpakk elintézik, akkor is, ha egy 70 kilós veszett vadállatról van szó. Foxi, meg beagle meg egyáltalán nem tudom, hogy jutott eszedbe, azok ellen egy vastagabb gumicsizma is véd, tökéletesen alkalmatlanok a ház őrzésére, maximum ugatni tudnak, de az meg nem riasztja el azt, aki tényleg lopni akar. Ráadásul iszonyat nagy mozgásigényű mindegyik. De mondom, ha betörés ellen akarnak valamit, akkor rendőrségre bekötött riasztó, meg minimum álkamera a megoldás.
2012. nov. 9. 21:35
14/29 anonim válasza:
Puli. Sok ismerősömnek van. Éber, ugatós, és gazdihoz ragaszkodó.
2012. nov. 9. 21:37
15/29 anonim válasza:
És a puli kit riaszt el ,vagy hogy őrzi a házat ? Ugat egész éjszaka az lehet,de azzal nem sokra megy a kérdező.
Többet kéne foglalkozni a kutyával,kau ,kuvasz ,káj de ezek veszélyessé is válhatnak ha nincs nevelve és mozgatva eleget. Egy suli sem ártana .... egyébként még a mérgezett bedobált kaja ellen is lehet védekezni,ha megtanítjátok neki (nem fogjátok,mivel nem szántok rá időt) ,de a paprika vagy gáz spray ellen nincs védelem . Aki elszántan lopni akar,az meg fogja oldani . Az idióták vagy a részeg cigányok elrméisztése céljából megteszi akármilyen nagytestű kutya, de ennél többet kell sétáltatni,és nevelni is mint amennyit leírtál.
2012. nov. 9. 21:47
16/29 anonim válasza:
Ja,hogy nagytestű se legyen..akkor fogalmam sincs,vegyetek egy vérmes csivavát. Nevetséges feltételeket szabtál,euilyen nincs ,hogy nem kell vele törődni,minél kevesebbet egyen és tökéletes munkát végezzen.
2012. nov. 9. 21:49
17/29 anonim válasza:
Foxi és beagle abszolút nem házőrzésre valók. Ráadásul iszonyat makacsak, és ha nincsenek rendesen lefárasztva agyilag és fizikailag (napi 2-3-4 óra), akkor mindent tönkretesznek és szöknek. Meg egyébként sem riasztana el senkit a kinézetük.
A schnauzer már jobb, de melyik méretre gondolsz?
2012. nov. 9. 21:51
18/29 anonim válasza:
Szerintem napi fél órával egyik kutya sem bírja ki, megkattan társaság nélkül. Egy kölyök meg végképp, előbb rágja át magát a kerítésen, minthogy felnőne. Napi 23,5 óra egyedül, az nem társas lénynek való.
2012. nov. 9. 22:11
19/29 anonim válasza:
Én ehhez a témához csak azért merek hozzászólni, mert a minap hallottam azt az - egyébként logikusnak tűnő - gondolatot, hogy a kisebb testű, de hangos (= ugatós) kutyától jobban tartanak a betörők, mint egy óriástól, egyszerűen azért, mert egy ilyen kiskutya felveri az egész környéket... Persze, csak akkor, ha egyébként nem ugat állandóan. Ráadásul, egy gyors kutya, akit mondjuk eredetileg marhatereléshez is használtak (tehát hihetetlen reflexei vannak), nehezen lerázható, s bár nem fog lefegyverezni senkit, de elég sok kellemetlenséget tud okozni. Én mondjuk őrzésre valószínűleg egy ilyen kutyát + egy komondort tartanék. De én komondort egyébként is tartanék. Mert a szívem csücske.
2012. nov. 9. 22:17
20/29 anonim válasza:
németjuhász, rottweiler: mindkettő kitűnő házőrző.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!