Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Honnan lehetne megtudni hogy...

Honnan lehetne megtudni hogy mégis milyen a helyes kutyanevelés?

Figyelt kérdés

Lesz egy kutyám néhány hónap múlva. Nem az első, már volt kettő, de akkor kisebb voltam, nem foglalkoztam velük annyit. Most viszont 16 vagyok, szeretnék rendesen foglalkozni vele, tanítani, stb. Rengeteg oldalt elolvastam a kutyatartásról, a nevelésről, néztem róla filmeket, megkérdeztem az elvileg hozzáértő embereket, de mindenki mást mond. Teljesen összezavart, most már aztán tényleg nem tudom mi lenne a legjobb a leendő kutyámnak.

Az egyik oldal azt írja a szobatisztaságra hogy magától rájön majd, mert ez ösztönösen bennük van, a másik hogy meg kell a büntetni a harmadik hogy meg kell jutalmazni, büntetni nem szabad. Az egyik ember azt mondja a nyakörv a jó, a másik a hámra esküszik és még sorolhatnám. Mostmár fogalmam sincs mi az igazság.

2012. okt. 28. 01:11
 1/9 anonim ***** válasza:
Vidd el egy jó kutyasuliba, ott segíteni fognak.
2012. okt. 28. 01:13
 2/9 anonim ***** válasza:

Hát ez olyan, mint a gyerek nevelés. Ott is mindenki más módszerre esküszik, és mások a szokások.

Szerintem nézz körül több kutyasuliban, és amelyik szimpatikus neked, azt válaszd ki.

Csak megjegyzem, a jutalmazás jobb, mint a büntetés. Embernél, kutyánál is.

2012. okt. 28. 01:31
 3/9 anonim ***** válasza:

Tényleg ahány ember, annyiféle módszer.

Én szobatisztaságnál nem büntetnék, ez kb. olyan, mintha a csecsemőt büntetik azért, mert bekakilt.

2-3 óránként, evés-ivás-alvás-játék után le kell vinni, ha lent elvégezte a dolgát, hatalmas dicséret, még jutalomfalat is lehet. Ha fent végzi el a dolgát, szó nélkül összetakarítani (semmi orrbelenyomás vagy bünteté!!).

Én a nyakörvre esküszöm, azzal sokkal könnyebb megtanítani a pórázfegyelemre, a hámba bele tud feszülni. Ha szépen sétál a kutya, akkor már kényelmesebb is neki.

Nagyjából ez a kiképzők álláspontja is. Mi egyébként azt csináltuk, hogy amikor hazahoztuk a kutyusomat, rá pár napra házhoz hívtunk egy kiképzőt, aki az alap dolgokat elmondta (pontosabban előtte megkérdezte, hogy csináltuk eddig), neked is ezt javaslom!

2012. okt. 28. 06:16
 4/9 anonim ***** válasza:
az a baj, hogy ugy veszik, hogy ahány ember, annyi módszer. NEM. ahány kutya annyi módszer. szerintem ha megismered a kiskutyádat, ösztönösen rá fogsz érezni, hogy melyik a helyes . a szobatisztaságról. Igen kell egy idő, amig megérik arra, hogy az ingereit szabályozni tudja. egy 10 hetes kutyától épp ezért nem várja el senki, hogy szobatiszta legyen. Azért csinálják ugy, hogy ha bent becsurizik, figyelmen kivül hagyjuk, ha kint végzi el a dolgát, arra dicsérünk rá. Evés, és felkelés után szinte mindig pisilnek, célszerű ebben az időben mindig kivinni. Hám helyett nyakörv. a hám huzásra ösztönzi a kutyát, és a vállizületeinek, a csipőjének ez fejlődő korban nagyon nem tesz jót.
2012. okt. 28. 07:20
 5/9 anonim ***** válasza:

Igazából ahány kutyaiskola annyi módszer és tanács egyébként. Neked kell eldöntened hogy melyik a legkézenfekvőbb számodra. Melyik tetszik neked és melyik válik be a kutyádnál. Nekünk a tükörmódszer tetszik. Ha befejeztük a középfokot. akkor szeretném megnézni a cerberost is majd. Van itt a közelünkbe egy kutyaiskola. Az iskolája rémes, de az ovit nagyon szerettük. Erdőben sétáltunk a kicsikkel tökjó hogy ott szocializálódott ami neki a természetes közeg.

Nekem az iskolán túl még az etetés nagy dilemma.. Szerencsétlen Kutyám 11hónapos de már evett hill's-t happy dogot brittet, acanat, royal canint.. Most akarok váltani Totwra vagy Orjenre .. Jah amúgy bocsi az offért. Csak nem ártana neked is elgondolkozni rajta hogy mivel szeretnéd etetni majd :)

2012. okt. 28. 08:53
 6/9 palosm ***** válasza:
én innen sokat tanultam: [link]
2012. okt. 28. 12:00
 7/9 anonim ***** válasza:
miért kell az etetésből ekkora faxnit csinálni. Husevő, ragadozó és pont.
2012. okt. 28. 14:01
 8/9 anonim ***** válasza:
ha 3szor ennyit keresnék akkor adnék én neki húst.. Addig viszont marad a táp.. és néha rá egy kis husi...
2012. okt. 28. 16:01
 9/9 anonim ***** válasza:

Diesel23!

Én hússal etetek és olcsóbbra jön ki, mint a prémium táp :) Kb. 1,5 hónapba telt, mire megtaláltam az olcsó húsforrást :)

Ha esetleg Pest megyében vagy Fejér megyében laksz és érdekel, írj privit :)

2012. okt. 28. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!