Mennyire zavar Titeket a szőr a kutyás pokrócokon, kutyafekhelyeken? Milyen gyakran mossátok-cserélitek őket?
Most pakoltam el a kinti-benti kutyám pokrócait, fekhelyeit, törölközőit. Minden ki lett rázva, mosva és újra rázva...de még így is van raktuk-bennük egy csomó szőr, amit egyszerűen nem tudok eltüntetni...Titeket ez mennyire zavar? Milyen gyakran és milyen módszerrel tisztítjátok, mossátok, szőrtelenítitek a koszos-szőrös cuccokat? Milyen fekhelyeket használtok?
Argos-nak van vagy 6 pokróca, plusz egy-két párna, vékonyabb fekhely...mindegyik nagyon jól tartja a szőröket sajnos...általában 2-3 naponta kirázom az aktuálisan lakásban lévőt és havonta mosom...de mindig olyan koszosak
Szerencsére annyira nem hullik szőre, viszont annál inkább látni. Rövid szőrű, fehér kutya. Mondanom sem kell, hogy a lakásban minden fekete... :D
Egy nagy párnán alszik, amit én varrtam, ha nagyon koszos nem tökölök, kidobom, és csinálok neki másikat. Pokróccal van letakarva, azt kb. hetente mossuk. A cicánál bevált ez a ragacsos görgős szőreltávolító.
Szerintem nincs bombabiztos trükk a szőrtelenítésre. (ha mégis tud valaki ilyet szóljon :-) )
Régen hosszú szűrő kutyám volt, lakásban, most egy labrador keverékem van.
A hosszú szőrű után sokkal könnyebb volt takarítani.
Fantának is van több pokróca. Szoktam mosni, kefélni, porszívózni, de nem segít. Nem tudok megszabadulni a szőrtől.
Vettem neki, spéci kutyás takarót is,azt ígérték mosható és könnyen lehet takarítani. Nagyon szép, szigetel, de erről sem olyan könnyű leszedni a szőrt.
A barátaink autójából sem könnyű a szőrt szedni, főleg a fekete kárpitról.
Köszi a válaszokat!
Bea! Ma vitték vizsgáztatni a kocsit, előtte kicsit kisepregettem...a kárpitba fúródott szőröket (mert a csomagtartó letakarása ellenére is szőröztek a kutyák) nem tudtam eltüntetni...a hatalmas aussie-szőröket még nagyjából, de a többi sima-hosszút nem...ezt a Sonax kefét majd megnézem...még nem hallottam róla :O
Szia!
Little Red által javasolt kefe tényleg jó megoldás!
Nekem hál' istennek nincs szőrproblémám, mert a kutyám nem vedlik, de ha vendégségben volt nálunk akár csak pár órára ismerős kutya akkor bizony négykézláb kézzel szedegettem a szőrt a szőnyegből és közben minden együttérzésem küldtem a vedlős kutyák gazdáinak:)
Viszont tervben van nálam, hogy esetleg befogadnék egy fekete macsekot, ezért én is érdeklődöm szőr takarítás ügyben.
Jut eszembe a macskák tényleg durván szőrőznek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!