Mudisok lenne pár kérdésem?
Figyelt kérdés
Sziasztok azt olvastam, hogy a mudi hajlamos sokat ugatni és erről ajánlott leszoktatni. Ha meglesz a kölyök hogyan kezdjek hozzá? Azt is olvastam hogy nem szabad gyakran fésülni mert tönkre megy a szőre elveszti a jellegzetességét. Ti milyen gyakran fésülitek? Elég ha fél évente fürdetem? Azt olvastam bár ezt csak általánosításban, hogy nem szabad túl gyakran fürdetni sem. Ti mivel etettek? Az úgy jó lenne hogy kiszámolom milyen tápanyagból mennyi kéne nki és veszek egy prémium vagy közép kategóriás tápot mellé meg főznék neki meg kapna csontot? (Nem szárnyasra gondolok mert az szilánkosan törik bár ezt biztos tudjátok) Nem gond ha "csak" hobbi célból venném? Sportolnék vele de nem vinném agilityzni (elnézést ha elgépeltem volna) vagy frizbi dobáló versenyre stb. max ami a környékünkön szokott lenni amatőr versenyek. Szóval az nem baj hogy nm munka kutya lenne? Ti honnan vettétek a kutyátokat? Lakásban tartanám az nem gond? Naponta összesen kb. 6 órát tudnék vele foglalkozni de addig ellenne anyukámmal meg öcsémmel amíg nem vagyok otthon. Illetve jövőre nem lenne baj ha pár óráig egyedül lenne? Van egy öcsém sok helyen olvastam hogy jól kijön a gyerekekkel ti hogy tapasztaltátok? Van olyan vastag szőre hogy ha hideg van meg hó is le tudjam vinni sétálni vagy vegyek neki valami kabát szerűséget? Azt olvastam nincs olyan sűrű szőre mint a többi magyar pásztorkutyának. Ivartalanítva lenne chip oltások alap h meglennének. Csütörtökön ként többet lenne anyukámmal az nem lenne baj ha ezen a napon nem tudnék vele annyit foglalkozni?2012. nov. 9. 13:05
11/15 anonim válasza:
Érdekes én pont fordítva látom. Az én mudijaim nem szeretik az embereket de a kutyákkal imádnak (minden gond nélkül!) játszani. NEM! idegbetegek vagy agresszívak (gondolom akkor nem értek volna el kiemelkedő eredményt karakterteszen és ehhez hasonlókon), egyszerűen nagy ívben tojnak minden emberre rajtam kívül. Ha pedig valaki bántani akar engem vagy őket, akkor képesek lennének megharapni. És szerintem ez jó és természetes. Természetesen kisebb összeszoktatás után jól elvannak más kutyákkal. Persze a játék leginkább annyiból áll, hogy a mudi száguld, a másik meg utána. Aztán egy idő után elfárad, a mudi meg nem érti miért nem kergetik tovább :D Néha birkózni is szoktak. Ellenben én nagyon sok mudival találkoztam akik idegesek, ugatósak, rosszul érzik magukat társaságban. Ez valóban nem jó. Hallom is amikor összesúgnak a hátuk mögött a többi kutyások, hogy na a mudi idegbeteg... :/
12/15 anonim válasza:
Szerintem a közömbösség nem baj. Ha közömbösek a kutyáid az emberre, az jó. :) A lényeg, hogy egy jól nevelt mudi barátságos közeledésre véleményem szerint sosem reagálhat fenyegetően, s nem félhet az emberektől. Nálunk a kutyák a család összes tagját kifejezetten szeretik, mikor a szüleimhez megyünk havonta egyszer, már a kapuban alig várják, hogy találkozhassanak velük, s alap parancsszavaknak engedelmeskednek nekik is (ül! helyedre! vársz!).
13/15 anonim válasza:
Szerintem a mudi egygazdás volta neveléstől függ. Te biztos egyedül nevelted a mudidat, mi meg párommal felváltva foglalkozunk velük, ezért természetes nekik, hogy alap dolgokat a család bármely tagjának megtegyenek. Az más kérdés, hogy nagyobb fegyelmet igénylő feladatoknál, pl lábnál követés, már úgy dolgoznak mással, hogy láthatóan rám koncentrálnak inkább.
14/15 anonim válasza:
Igen, ezzel egyetértek, én csak "saját használatra" nevelem a kutyáimat viszont szerintem minden fajtában van egy meghatározott alapanyag amiből ki lehet sütni dolgokat, és a mudinál ez bizalmatlanság. Aztán azt fokozhatod vagy leépítheted de el sosem tűnik. Nekem pl mindegyik kutyám pici kortól ilyen volt, amikor még nem is tanulták. Aztán az emberek azt hitték, hogy félős, pedig nem, csak nem ment oda hozzájuk. Amikor elmentem kiválasztani, akkor sem jött oda hozzám, hanem csak játszott. Egyik kedvenc kutyás könyvemben (Top mancs kutyaiskola kiképzője írta) nagyon szépen lerírják az ilyen típusú kutyákat.
15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. :)
2012. nov. 12. 14:35
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!