12 éves vagyok szeretnék egy kutyát. Tudnátok rövid szörű gyerek barát kutyá?
Igen tudok ilyen kutyát. Menhelyeken rengeteg van. Mind szeretetéhes, kiváló játszópajtás aki lesi minden kívánságodat. Mond majd meg a szüleidnek hogy szeretnél egy négylábú barátot, akit meg szeretnél ajándékozni a szabadsággal. Ne félj attól hogy beteg kutyust kapsz, a menhelyeken lévő kutyák orvosi vizsgálaton esnek át, és a legtöbbjüket ivartalanítják is. A félretett pénzedből megtudod majd venni a felszereléseket. Ha addig is nézegetni szeretnéd a kutyusokat itt egy link:
[link] Neten még többet is találsz! Sok sikert!
Szia,
nagyon előrelátó és gondos tőled, hogy előre tájékozódsz.
Naponta minimum 3 séta, ha kölyök, akkor kezdetben 2 óránként levinni-esőben, hidegben,hóban, melegben, minimum 10 éven át!!!!Tanítani, játszani vele,ha sokat kell tanulni, ha beteg vagy, ha nincs kedved-akkor is.
Mi történik, ha nyaralni mentek, ha továbbtanulsz,és és és.
Az az igazság, hogy nagyon sok pénzbe kerül a felelős kutyatartás. Kutya ára: min 50 ezer Ft(mert nem szaporítós, beteg kutyát szeretnél ugye, hanem jó tenyésztőtől.. -már ha nem menhelyi kutyit fogadsz örökbe, ami a legjobb lenne). Felszerelések: fekhely,póráz, nyakörv, fésű/kefe, játék, etető,itatótál...
A normális tápot nem szupermarketekben árulják, az is min 10 ezer Ft. Első hónapokban oltások kb 20-30ezer, elvileg chip nélkül nem lehet kutyát eladni,az is. Aztán ivartalanítás 15-30ezer Ft kb 6-8 hónapos korban. Baleset mindig történik velük, vagy betegség, egy -egy orvosi ellátás kb 10 ezer, ha súlyosabb dolog, határ a csillagos ég.Kutyaiskola feltétlenül kell, az is több tízezer forint, kutyakozmetike, ha olyan a szőre. Most kapásból ennyi jutott eszembe.
A lényeg: az egész családnak részt kell vennie a kutya tartásában, nevelésében is, ha nem szeretnétek, hogy fejetekre nőjön és egy idegbajos, veszélyes, szocializálatlan ebbé váljon.Tehát a családoddal közösen nézegessetek. És valóban kevés kivételtől eltekintve, a kutyák ált gyerekbarátok,de úgy kell őket nevelni.
Én is a bichonokat javaslom. Mert imádják az embereket, és nagyon könnyen taníthatóak, nem igényelnek kemény gazdát, csak következeteset.
A pénzhez annyit én is hozzátennék, h kutya ára xft, oltások kb 20-30ezer ft az első éveben, utána kb 10e/év. Kezdő felszerelés plusz eledel: 20-30e ft. Féreghajtás kölyöknek 3x3000HUF, élősködők elleni védelem is drága, de sokféle termék van. advantix is olyan 3000 körüli összeg. Fülcsepp ha kell 4000HUF.
És ezek még csak a kezdő költségek!!!! Ezután még lehet beteg, eltörheti a lábát, kiderülhet h ízületi gonddal kell műteni, toklász mehet bele...stb. Én kétlem h egy 12 éves gyereknek minderre van pénze. De nem is kell h legyen, ha a szüleid is szeretnének kutyát, akkor tök jó!!! Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!