Mi a véleményetek a whippetről?
Személyes tapasztalatokra vagyok kíváncsi, nem a kutya-tar.hu-ra :) azt már olvastam.
Lakásba tartható? Engedelmes? El lehet engedni, visszajön? Kényes egészségileg? Más kutyával jól kijön (van már egy kutyám, a whippetet néhány év múlva szeretném)stb...
Nana! Az én kutyám is mindig velem foglalkozik, esetleg birkózással és kergetőzéssel, ha van neki szimpi kutya. Az ilyen kutya nem magának való, csupán egy gazdás. Persze mindenkinek az a szimpi, ha egyből hanyattvágódik és le se száll rólad, ha kiejted a nevét, de az egy gazdás kutyáknak is rengeteg előnye van. Az, hogy mindig megbotlok benne, mert tapad persze nem. :D
A whippet már valóban kicsit túl tenyésztett, jó tenyésztőtől reménykedhetsz benne, hogy erős az idegredszere, de valószínűleg élete végéig megretten majd a hangos zajoktól. Amúgy kölyökként teljesen jól összeszoktatható, és egy gazdás kutya. Kivételek persze mindig akadnak. Egyik barátnőmnek van whippetje, rendkívűl türelmes kutya, bár nekem egy kicsit félénknek tűnik.
Én a helyedben inkább az olasz agárt választanám, méretben, és kinézetben nincs olyan hatalmas különbség és sokkal jobb idegrendszerrel rendelkeznek, mint a whippettek, persze csak ha tenyésztőtől veszed. Az olasz agár kiegyensúlyozott, nyugodt kutya, de mint az összes agár inkább egy gazdás.
Ja és a többi kérdésed! Lakásban tartható, a barátnőmék egy egész pici panelban laknak, a hiedelemmel ellentétben nem olyan nagy a mozgásigényük, de az egyedüllétet nagyon nehezen viselik. (Tehát a GAZDI távollétét, a kutyatárs nem olyan fontos nekik.)
Hogy visszajön-e? Valószínű, de ez már szoktatás és nevelés kérdése, ha elég időt szánsz rá engedelmes, és visszajön. :)
www.olcsokutya.hu
Nézd meg itt is a fajta bemutatót, nem olyan elfogultak, nem csak a jót írják le.
Szia!
Már megint mindenki ír mindenféléket csak a szómenésük miatt.
Kedves (francokat, csak úgy írom) első válaszoló azt sem tudja, hogy eszik vagy isszák. Az az idegroncs, aki ilyen válaszokat ad.
Szóval szia Kérdező!
Nekem 4 whippetem van. Csak lakásban tarthatók, mert nagyon-nagyon tudnak fázni. Annyira, hogy éjjel még a paplan alá is bebújnak.
Minden kutya annyira engedelmes, amennyire megnevelik.
Nekem nagyon fontos, hogy a kutyáim szófogadóak legyenek és ne a póráz végén rángassanak. Ezért behívhatók. Persze ehhez hozzá kell tenni, hogy én még egy engedelmesvizsgás németjuhászt sem sétáltatnék póráz nélkül a belvárosban. Jobb félni, mint megijedni.
Nekem van még néhány kutyám a whippetek mellett, mindenkivel jól elvannak, szeretnek egymáshoz meg a többi kutyához bújva aludni. Idegen kutyusokkal is abszolut békések. Csak tüzeléskor szokott némi morgás lenni köztük, de olyankor minden szuka ideges.
Egészségileg csak annyi, hogy vigyázni kell a sérülésekre, mert a vékony bőrük könnyen szakad, ha esetleg a nagy rohangálás, játék közben valami éles tárggyal találkozik. Ezen kívül csak oltásokért járunk orvoshoz. Persze náluk is fontos, mint minden kutyánál, hogy a szülők szűrve legyenek legalább a szembetegségekre.
Imádnak lustálkodni, heverészni, de néhány óra napi rohangálásra szükségük van, hogy kifáradjanak, különben a lakásban tombolják ki magukat. És nincs az a magasság, ahová egy whippet ne tudna felugrani.
Szerintem akinek nincs vagy nem volt ne írjon róla véleményt, mert nem, vagy félreismeri.
Nekem van és állítom hogy az életem legjobb "kutyás" döntése volt.
Olyan embernek ajánlom aki nem vár semmi különlegeset a kutyájától csak annyit hogy árnyékként vele éljen ... A többi esetleges bónusz csupán.
Szagtalan, allergiát nem okoz, szőre nem hullik, kisétkű, az ágyban egy stabil meleg tégla, otthon ha nem kell...stanby, terepen mint egy minigepárd.
Humorérzék kell hozzá! Naponta próbára teszi hogy van e még! :)
A kisolasszal ellentétben szobatiszta. Igazi kutyapszichológus. Minden kutyával jól kijön, sőt nagyon ügyesen leszereli az agresszivitásukat. Egyébként más kutyák társaságát nem keresi. Fajtársaival viszont remekül elszórakozik. Tudni kell hogy egyedenként nagyon eltérő karakterek lehetnek. Amiket ide írtam azok az enyémre igazak, talán máséra is de nem feltétlenül lehet általánosítani.
Egy jó whippet nagyon nagy szerencse, mely az embert életében kutyatéren érheti!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!