Hova tűnnek a kutyások?
Városban élek, mindenhol panelházak, a kutyámat ugyanakkor sétáltatom mint amikor jó idő, de mostanában délután nem találkozunk más kutyákkal. Ha mégis az egy idegen kutya, múltkor is egy tök jót játszottak, pedig először találkoztak, de azóta nem találkoztunk velük se.
A kérdésem igazából az lenne, hogy ti ilyenkor amikor már hamarabb sötétedik, hidegebb van más időben viszitek le a kutyáitokat? Aki igen az mikor? Hátha sikerül holnap elcsípni valakit :D
Nálunk nem a kutya irányít, hanem én, ő türelmesen vár a sétára.
Nem változtattam semmit a napirenden a sötétedés/időjárás miatt.
Ugyan mi kertesben lakunk, de a szomszédos lakótelepen élő kutyásokat is ismerjük.
A panelos gazdik, akik dolgoznak, ők inkább kora reggel és késő este sétáltattak hosszabb időn keresztül a nyáron, a délutáni séta értelemszerűen rövidebb volt.
Most télen az esti sétájuk olyan 20 körül ér véget...
A kertes házas kutyák gazdiai igyekeznek világosban sétálni, ha tehetik...sajnos sokan inkább ki sem viszik, csak hétvégén, mert hogy sötét és hideg van...no comment...szegény kutyához még a kertbe sem mennek ki...szomorú...
Anno panelban elfoglaltságtól függően össze-vissza sétáltunk :D télen-nyáron volt hosszú reggeli, délutáni és esti séta is, attól függően, hogyan értem rá.
Most kertesben nyáron a kánikulában reggel sokszor séta sem volt, kutya se igényelte, csak hajnalban, de akkor lusta voltam felkelni. Este pedig legkorábban 18-kor indultunk sétálni-úsztatni.
Aztán ősszel egyre korábban mentünk, hogy világosban IS tudjunk sétálni, és a délelőtti séták is visszajöttek.
Most viszont már nem tudom azt csinálni, hogy csak világosban sétáljunk, hiszen reggel sokszor 9-ig sétálunk, néha egész délelőtt velem van az eb...most ha világosban akarnék sétáltatni, akkor 14-kor kéne indulni, hogy meg legyen a két óra. Túl közel lenne egymáshoz a két séta.
Mivel most már ígyis-úgyis sötétben sétálunk tök változó, hogy 17-kor vagy 20-kor indulunk nagy sétára :D
Nyáron sokkal rövidebb távot mentünk, 1 órás úsztatás, 1 órás gyakorlás-játék volt és rövid séta.
Most 2-2,5 óra séta, úszás nuku és gyakorlás sincs igazán...de majd ismét elkezdjük, mert ráálltunk egy adott beosztású sétára, és 20-30 perc "Munka" belefér...
mi sem változtattuk meg a séták idejét a sötétedés miatt!
amúgy mi sem szoktunk találkozni kutyásokkal egy -kettővel csak , akikkel eddig találkoztunk ugyan abban az időpontban már egy jó ideje nem láttuk egymást..szerintem a hideg miatt erre felé inkább többször rövidebb sétát iktatnak be..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!