Benti kutyások! Mennyi gondot jelent a szőrözés? (Bővebben lent)
Sziasztok!
A barátomnak egy nagyon szép fekete német juhásza van, kertes házban laknak de a kutyu bent alszik. Mindig szokta mondani hogy naponta porszívóznak de még így is elég sok a szőr a lakásban. Pedig jó tápot eszik semmi baja.
Ti mennyit takarítotok? A vedlést hogyan vészelitek át? Esetleg kutya vásárlásnál figyelembe vettétek hogy mennyire szőrhullós a fajta?
Tudtok nekem olyan fajtákat mondani amik kevésbé hullajtják a szőrüket. Én csak a Yorkiról és az Uszkárról tudok de érdekel hogy vannak e még ilyen fajták ! :)
A "nem szűrhullós" fajtákon kívül ha egy kutya lakásban él, akkor nincs tavaszi meg őszi szőrhullás, hanem állandó szőrhullás van :D
De segít a furminátor meg a takarítás :D
Furminator vagy valami hasonló (nekünk nem ilyen márkájú van, de nagyon jó), csak arra kell figyelni, hogy a szőrtípusnak megfelelőt vegyen az ember.
A rasztás szőrű kutyák (puli, komondor)és a bichonok sem hullajtják a szőrüket, illetve amiknek trimmelni azok is épphogy (schnauzer).
Mi ezt használjuk, nagyon jó!
Én egy szűk évet éltem kis testű hosszú szőrű kutyával panelban. A parkettás nappalin kívül mindenhol tartózkodott, főleg a padlószőnyeges szobámban, ami világos zsemleszínű volt. Persze már jó pár éves volt, meg is látszott rajta.
A kutyát hetente-kéthetente átkeféltem, akkor még nem volt Furminátor. A járólapos részeken naponta többször söprögettem a homok és a szőr miatt, a söprűről simán leszedtem. Felmosás 2-3 naponta volt.
Szobámban kb. hetente porszívóztam. 2-3 naponta papuccsal-zoknival végigkotortam a szobámat és az összegyűlt szőrt kidobtam.
Minden porszívózásnál az ágyam oldalát is kellett alaposan takarítani, mert a kutya előszeretettel neki dőlt :)
Mostani kutyám roti-nj keverék, nem a legrövidebb a szőre, de nem is félhosszú...vhol a kettő közt van. Tavaly nyártól idén tavaszig szinte csak benti kutya volt, napi 2-3 sepregetés és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!