Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mielőtt megveszed, miért nem...

Mielőtt megveszed, miért nem olvasol utána?

Figyelt kérdés

Annyi embert ismerek már,akiknek megtetszik egy fajta,azt mondják,kell nekik olyan. De a jellemét már nem olvassák el,meg úgy a kutyákról sem tudnak semmit. Azt kérdezgetik, a Chappy jó kaja-e...ezeknek még menhelyi kutyát sem szabadna tartani.Még azt sem tudják,hény hetes korukban választhatók le a kölykök az anyjuktól -o-

Miért nem olvasnak utána könyvekben a kutyatartásról?

A másik véglet meg,mikor megvesznek egy marha drága tenyésztőtől kutyát, egy évig még csak-csak foglalkoznak vele,aztán meg heti egyszer elviszik sétálni...vagy azt sem. Az ilyenek miért akarnak kutyát?

2009. aug. 12. 13:04
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

azért tartják, mert a megvételkor jó ötletnek tartják, aztán rájönnek, hogy sok munka és felelősség, ezért kidobják. az ilyeneknek elvágnám a torkát, rohadt szemetek.

miért nem olvasnak előtte? mert lusta dögök, azt hiszik, hogy a kisállat olyan, mint a plüss, elvan magának. max annyit tudank, hogy elöl eszik, hátul szarik. az ilyeneket is eltilatnám az állatoktól, inkább netes játékban ,,neveljenek" állatot...

sajnos ebben az országban nincs kutúrája az állattartásnak, amit már alsóban bőven be kéne iktatni a tanrendbe a sok felesleges marhaság helyett. nem lenne több millió kóbor állatka az utcákon...

2009. aug. 12. 13:14
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

13.14-es vagyok

olyanról is hallottam, aki azért vett kisállatot, mert az szépen mutatott a nappali kanapéján:( meg olyat, aki megirigyelte a szomszédét és neki is kellett.

sok végtelenül buta ember él ebben az országban sajnos

2009. aug. 12. 13:16
 3/13 anonim ***** válasza:
96%
dísznek.... -.-' Egyik ismerősömnek van egy nagyobb kutyája, ami ugyan nem fajta tiszta, de jól nevelt, és teljesen úgy néz ki mint egy skót juhász. És erre vett egy kis termetű fajta tiszta kutyát 40 000-ért, mert hogy az jobban illik hozzá, ha elviszi sétálni. Hozzá teszem még nem nagyon vitte sétálni... Nem tudom mért kell így felfújni a méregdrága kiskutyákat. Aranyosak, meg minden, de egy nem fajta tisztát is lehet ugyan úgy szeretni, és az még a házat is őrzi... Nekem is korcs kutyám van, de nem néz ki annak, olyan mint egy ónémetjuhász, ingyen kaptuk, de már ellopni is próbálták mikor még pici volt, de visszahoztuk. Nagyon szeretjük, és őrzi a házat.
2009. aug. 12. 13:19
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Persze az lenne ideális, ha mindenki gondosan kiválasztaná a neki megfelelő ebet, utánanézne az igényeinek stb. A magyar állattartás még nem tart itt. Bár én úgy gondolom jó úton haladunk. A huszonévvel ezelőtti állapotokhoz képest sokat fejlődött nálunk a kutyatartás is, egyre több a felelős állattartó. Rajtunk múlik, hogy milyenné neveljük gyermekeinket. Arra jó ez az oldal, hogy akihez még nem jutottak el az információk azok itt feltehetik kérdéseiket. Szerintem sokkal jobb, ha valaki innen tudja meg, hogy melyik a jó táp, s hogy hány hetes kortól szabad elválasztani a kutyust az annyjától, minha soha nem jut ehhez az információhoz. Sőt aki kérdez azt érdekli az állata és szeretné a tőle telhető legjobb körülményeket biztosítani neki.
2009. aug. 12. 13:21
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Azután meg itt teszik fel a kérdéseket, hogy mit csináljanak a neveletlen kutyával, holott azt nem lehet csak úgy megválaszolni. Én mindig azt hangoztatom, hogy könyvek és kutyakiképző.
2009. aug. 12. 13:24
 6/13 anonim ***** válasza:
67%
Én utánna olvastam mielőtt megvettem a yorkimat. És tudtam, hogy nem olcsó táppal kell etetnem, és tudtam, hogy kozmetikushoz kell vinnem 2 havonta. Már 2 éves a kutyám Hill's tápot eszik ami nem olcsó tápnak számít. Jah és külön főzök neki.
2009. aug. 12. 13:30
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
És ha meg megmondod nekik a frankót, akkor még nekik áll feljebb és elkezdenek hülye érvekkel magyarázkodni.
2009. aug. 12. 14:02
 8/13 anonim ***** válasza:
98%

"...ezeknek még menhelyi kutyát sem szabadna tartani"

Csak annyit szeretnék írni, hogy egy menhelyi kutyának sokkal több törődésre és szeretetre van szüksége, mint vásárolt és normális környezetből származó társainak. Ők már szenvedtek eleget és nekik már csak jó élet járna. Nekik járna a gondos és felelőségteljes gazdi, mert megérdemelnék. Ráadásul ők nem szépek, fiatalok és nagyrészt nem fajtatiszták. Őket kevesen akarják. Nekik járna az igazi becsület. Szerintem.

Ezzel együtt természetesen a fajtatiszta kutyáknak is járnia kellene a jó és gondos gazdinak. Vásárlás előtt tényleg tájékozódni kéne, majd felelőséget vállalni értük egy egész életre.

2009. aug. 12. 14:06
 9/13 anonim ***** válasza:
27%
Szerintem egy menhelyi kutyusnak egy tapasztalatlan, tudatlan gazdi is jobb (ha szereti őt), mint egy ketrecben tengődni.
2009. aug. 12. 14:08
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Amikor menhelyről hazahoztam a kutyámat előtte soha nem volt kutyám. Sőt, féltem tőlük. Viszont amikor hazahoztam, akkor tudtam, hogy ő az én kutyám. Beteg volt elvittem az orvoshoz és az orvosnak feltettem a kérdéseimet. Még azt sem tudtam, faj vagy fajta. Az orvos, pedig mindent elmondott. Ma már eléggé tájékozott vagyok a kutyám fajtájáról, igényeiről. Szerintem ő sem bánja, hogy tudatlanul megfontolatlanul elhoztam a menhelyről. Mivel beteg volt, ma már valószínű, hogy nem élne. A baj azokkal a gazdákkal van, akik csak tartják a kutyát, de nem szeretik és nem gondoskodnak róla.
2009. aug. 12. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!