Miért vágják le a farkukat a kutyáknak? Igy láttam egy rotis hirdetésben.
2009. aug. 12. 11:19
11/22 A kérdező kommentje:
biztos nem itt venném de csak a farok miatt mutattam a hírdetést
2009. aug. 12. 11:45
12/22 anonim válasza:
én úgy tudom, hogy régen (előttem már írták, hogy mostmár nem szabad sem a fület, sem a farkat vágni) azért vágták le a harcikutyák farkát (dobi, roti, schnauzi stb.), mert így az ellenség nem látta, hogy mikor csóválja a farkát, ami az elfogadásnak, vagy minek a jele. Tehát igenis volt jelentősége annak, hogy levágták a farkát.
13/22 anonim válasza:
Lehet, hogy VOLT, de mostanában szerintem nem sokan harcoltatnak kutyákat, így mostmár nincs...
14/22 anonim válasza:
Az első válaszoló nagy baromságot írt:a kutya nem attól lesz fajTAtiszta,hogy levágják fülét-farkát,köze nincs a fajtajelleghez.
Miért csonkítják a kutyákat?Mert divatmajmoló idióta a "gazdájuk".Egyéb értelme nincs az egésznek.
15/22 anonim válasza:
Így van, az illető farkát kéne levágni. Barbár, értelmetlen szokás. Láttam már Rotit eredeti farokkal, és hát...gyönyörű:D A csonkított farkúak is szépek, de eredeti állapotban még a kisugárzásuk is más, sokkal barátságosabbnak tűnnek.
16/22 anonim válasza:
Végülis nincs. Csak annyi, hogy ha nagyon csóválja, akkor az embernek is komoly sérülést tud okozni, sőt még magának is. Egyébként mivel pár napos korukban csippantják le nekik, fájdalmat nem igazán érez. Ja, és esztétikailag is jobb röviden.
17/22 anonim válasza:
Milyen "komoly sérülést" tud okozni a kutyafarokcsoválás? Betörik a fejed vagy eltöri a lábad? Ne beszélj már baromságokat ...
18/22 anonim válasza:
méghogy a dobi,roti,schnauzer harci kutya KINYULOK:D:D:D
19/22 anonim válasza:
Fúúú én láttam már nem egy dobit, hogy megvolt hagyva a füle, meg a farka, de kb. egy hosszú lábú tacskónak nézett ki, így nagyon eltudják cseszni a kutyákat, régen senkit nem zavart, most hirtelen jönnek az álszent állatvédők. Hihetetlen, ne csináljuk már minden kutyafajtából egyet... Lassan rájuk sem lehet ismerni!
20/22 anonim válasza:
Egyébként a rotiknál a standard a hosszúra meghagyott farok!!
És kedves előző mit szólnál ha neked gyerekkorodba levágták volna az ujjaidat, mert anyucinak így tetszik?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!