Fontos-e a kutyának a hús?
Két németjuhász kutyánk van, és idáig vegyesen kaptak főzotett meg tápot( nem a legjobb minőségi tápot). De be szeretném vezetni, hogy csak tápot egyenek, viszont abbol a legjobbat.
Kiadás szempotjából ugyanott vagyok, de vajon nem-e csinálok vele rosszat?
Úgyis a kutyád fogja "megmondani", hogy mi a jobb neki. A régi vagy a prémium táp :)
Én pár hónappal ezelőttig szuperprémium táppal etettem, most én állítom össze a kajáját (kb. 2 hónap utánajárás után, hogy miből mennyire van szüksége). Össze se lehet hasonlítani a kettőt, semmi pénzért nem etetnék újra táppal.
De próbáld ki, úgyis látni fogod a kutyán, hogy mi a legjobb neki :)
en is jelenleg fotkajaval meg tappal etetem oket, mostanaig ketnaponta kaptak husit, de nagyon soknak talaltam, hogy mennyit kepesek enni meg plusz a szaraz kaja.
volt hogy csak szarazat adtam egeszen szepen formasodtak de feltem, hogy megvadulnak es elmennek tyukit lopni:-) ha megvonom a husit
:D
Ha eddig nem volt gond, ezután sem fogják bántani a csirkéket :)
Viszont egy egészséges kutya mindig éhes :) Az enyém kb. hányásig enné magát, aztán újrakezdené :)
Ha nem egy élő csirkét dobsz eléjük, hogy vadásszák le maguknak a vacsorát akkor azért nem fognak ezentúl eljárni csirkézni, hogy meglegyen a betevőjük.
A kutya húsevő, azt a sok egyéb mást amit a tápokba kevernek/adagolnak sem képesek természetes formájukban hasznosítani, csakis már feldolgozott (hőkezelt, darált, pürésített...) állapotban, az emésztőrendszere mit sem változott az utóbbi évszázadok során.
Jól és egészségesen lehet őket tartani kizárólag házi koszton vagy csak tápon, de a kettőn együtt is. Hogy neked mi a kényelmesebb és anyagilag hogy jössz ki jobban, azt neked kell eldönteni. Hogy a kutyáidnak mi a megfelelőbb azt látni fogod rajtuk.
Én személy szerint azt vallom, hogy akinek van ideje és lehetősége valamint nem idegenkedik a dologtól az járjon utána és állítsa össze azt amit ad a kutyának, akinek nincs, az meg lehetőleg normálisabb tápot adjon a kutyának. Egyrészt mert, jobb is mint a legolcsóbb vackok, másrészt mert ha utánaszámol az ember olcsóbbra is jönnek ki, hisz kevesebbet kell adni ezekből, mint a gagyi tápokból.
Ha az ember jó minőségű húst vesz neki, ad mellé rízst vagy zabot, kis zöldséget, akkor ugyanazokat a vitaminokat megkapja, ami bármelyik prémium tápban benne van. Sőt!
Árban pedig nem tud versenyezni egy táp sem, mert iszonyatosan drágák...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!