Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ti hogyan adjátok a kutyának...

Ti hogyan adjátok a kutyának a nyakat és csirkelábat?

Figyelt kérdés

Először vettünk nagytestű kutyánknak csirkelábat, és nyakat. Ti hogy adjátok neki? A körmöt levágjátok? Mennyi ideig főzitek, valamivel ízesítitek-e?


170 dkg-t vettünk, azt odaadhatom neki egyben rizzsel? 42 kiló.


2012. nov. 2. 19:16
 1/7 A kérdező kommentje:
700 g bocsi
2012. nov. 2. 19:27
 2/7 anonim ***** válasza:
Nagytestűm van nekem is, nem vágok le róla semmit, csak megmosom. Egy darabig forrázva adtam neki, de most már nyersen (fagyasztás után). Én nem adnám egyben a rizzsel.
2012. nov. 2. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
10%
nekem két nagytestű és két tacsi jellegű kutyám van. Általában nyakat, vagy farhátat szoktam venni. A csirkenyakat megfőzöm (kb.forrástól 40 perc), szoktam beletenni sót, vagy ha pl. van otthon valami maradék zöldség, pl. sárgarépa, vöröshagyma, vagy hasonló, azt is belefőzöm, mert abban is van tápanyag. A csirkenyakhoz lehet főzni tésztát, vagy rizst is, mert úgy kiadósabb. A farhátat forrástól számítva 50 - 60 percig főzöm, és egy kis kenyérrel szoktam adni. Egyébként minden típusú húst érdemes megfőzni amit a kutyának adunk, mert beteg lehet, ha van rajta valami baktérium. Szoktam néha venni kenőmájast is, egy 500 gr - os májassal mind a négy jóllakik, kenyérre kenve, és szeretik is. És persze viszonylag olcsó.
2012. nov. 2. 20:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 Csivibaba ***** válasza:
Csirkelábat nem adnék neki, max. az ,,ujjait,, és a ,,talpát,, (ez így elég hülyén hangzik :-), mivel csövescsontot nem ehetnek. (Van aki ad nekik, én soha, mert mivel szilánkosan törik, ezért átszúrHATja a beleit...Nem biztos, de megvan rá az esély, én inkább nem kockáztatok)Nyakat és farhátat nyugodtan ehetnek. Nem kell fűszerezni a kutyáknak, nincs szükség rá, és a nagyon fűszeres kaja egyébként sem jó. Mivel a csirke nagyon gyorsan megfő, pláne ezek nem túl húsosak, ezért nem kell sokáig főzni. Zöldségeket nyugodtan tehetsz mellé a vízbe. És utána azt is megeheti a kutya. Szerintem mehet a rizs mellé.
2012. nov. 2. 20:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Én ezért fagyasztom előtte, rengeteg baktérimot megöl a fagyasztás (megvan, hogy pl. csirkét, szarvast stb. mennyi ideig kell fagyasztani). De a forrázás is épp úgy megöli.

Egyébként a kutyák gyomorsava 15x erősebb az emberénél, egy egészséges kutya szervezete legyőzi.

2012. nov. 2. 20:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Ja és igen.. Főzés után máshogy törik a csont...
2012. nov. 2. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
A láb nem csövescsont. A combban van csöves csont. Megfőzve minden csont kemény lesz. Nyersen sokkal hajlékonyabb.
2012. nov. 2. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!