Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy lehet megtanítani egy...

Hogy lehet megtanítani egy kutyának (Border Collie) hogy a talpamra ugoron és ott egyensúlyozzon?

Figyelt kérdés
2012. nov. 2. 14:37
 1/5 Jázi&Csenge ***** válasza:

Szerintem először azt tanítsd meg neki, hogy először egyáltalán fel tudjon ugorni valamire. Pl. egy vödörre, a hátadra. Aztán jöhet a lábad. A szó legyen ugyanaz, amivel felugratod, de mondjuk mutass a lábadra, vagy ami Neked jó. Ha klikkert használsz akkor könnybben fog ez a mutatvány menni, de anélkül is meg lehet oldani. Persze mint minden másik parancs elsajátításakor, itt is nagy adag türelemre és pozitív hozzáállásra lesz szükséged.

Egyébként ne ez legyen az első parancs, amit megtanítasz neki, ugye az alapparancsokat (ül,fekszik, marad, behívás) már megtanítottad neki?

2012. nov. 2. 14:42
 2/5 A kérdező kommentje:
Persze már tuda az alapokat, és vödörre már fel ugrik de ha a lábamra mutatok akkor csak az első két lábát teszi rá és néz rám.
2012. nov. 2. 14:47
 3/5 Jázi&Csenge ***** válasza:
Háát akkor fogalmam sincs. Kérj segítséget, hogy tegyék fel a kutyát...
2012. nov. 2. 14:50
 4/5 hello xp ***** válasza:
Tegyél egy hús darabot a lábatra és módond neki hogy ugorj ettől százszázalék hogy ugorni fog a lábatra
2012. nov. 2. 14:54
 5/5 anonim ***** válasza:

Klikkerezel? Mert ha igen, én azt próbálnám meg, hogy leülök a földre, és ráformálom a lábamra. Ugyan ilyet még nem csináltam, mert az én kutyán messze nem olyan atlétikus alkat, de a láb fölött átugrást én úgy kezdtem, hogy a földön ülve beformáltam, tettem hozzá parancsot, és fokozatos egyre magasabbra ültem, majd fel álltam kitartott lábbal.

Gondolom neked is ehhez az kéne először, hogy a földön stabilan tudjon egyensúlyozni.

2012. nov. 2. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!