Bosch tápok? Vélemény, tapasztalatok?
Eddig Acanával terveztem etetni, de elég drága egy táp, és közben hallottam a Bosch-ról is. Általában olyanokat olvastam, hogy "középkategóriás", "elmegy, nem rossz táp", meg, hogy "a Brit jobb", de alaposabban utánanéztem ennek a márkának és tulajdonképpen jó a beltartalma,azt is hallottam, hogy szép számmal vannak olyanok is, akik ezzel a fajta táppal etetnek, és meg vannak elégedve vele.
Szóval nektek mi a véleményetek róla? Tapasztalatok is szívesen várnék:).
Amúgy rough collie fajtájú kutyának megfelelne ez a táp:
vagy legyen inkább ez:
[link] ?
Szerintem úgy fogom csinálni, hogy először kipróbálom (de még jól meggondolom, valamint a válaszaitok is sokat fognak számítani) a Bosch (általatok ajánlott) valamelyik tápját és ha nem válik be, áttérek Acanára. A Bosch-ban azt az egyet kifogásolom, hogy nem gabonamentes, de az jó, hogy első helyen nem az szerepel az összetevőiben. És persze pénztárcakímélőbb is, de közben jó minőségű (szerintem).
Én most pont Bosch-al etetek...eddig nagyon rosszak a tapasztalataim, nagyon sok lett a széklete minden kutyámnak és pl az agaramnak kifejezetten lágy lett tőle a többinek inkább csak sok, bár az is lágyabb a szokásosnál. Illetve pl az egyik kutyám nagyon felpuffadt tőle és folyton eregeti a gázokat ( ő már nem is kapja azóta rendben van)...
Most ha elfogy biztos nem rendelek többet...
Lehet másoknak bejön de nekem a 7 kutyából egynek se mondom azt, hogy "na ez most jó", pl ez a széklet mennyiség brutális esküszöm egy pohár tápból 4 adag széklet jön vissza, nem is tudom mit hasznosítanak belőle
Igaz, hogy első helyen hús, de:árpa, kukorica, búzaliszt, búzadara, búza, répapép.. Vagyis szét van szedve a gabonatartalom. Összességében a táp nagy része (ugye az nem derül ki, hány %) gabona....Ezzel pedig el is mondunk róla mindent..
Én persze elfogult vagyok az acanával, de nem beszéllek rá..
Akkor inkább brit care!!Zoofast: brit care puppy 12kg 9920 Ft!!!!
Szia!
Én Boscht etetek. Nekem jók a tapasztalataim vele. Tény, hogy nem szuperprémium, de nem rossz. Itthon több collie tenyésztő is ezzel etet, sőt, egyikük a Bosch magyarországi forgalmazója.
Csak a Bosch és az Acana jöhet szóba?
Ismerősöm az active-al etet lassan évek óta, csak jókat tud mondani.
De számomra ez a táp a határ a még etetnék vele vonalon, ezzel szemben az acana a felső kategóriát képviseli. A kettő közt meg van jó pár köztes táp, mind árban, mind minőségben ami megérne egy próbát. Pl a már említett brit care gabonamentes is és árban a kettő közt van. De a taste of the wild pl jobb az acanánál is és a zoofastról rendelve olcsóbb is annál.
A cibau nem gabonamentes, de sokkal több benne a hús, mint pl a boschban vagy a britben (dehidratált formában is van feltüntetve az összetevők közt, míg a másik 2 említettben a friss formájában, melynek 80%-a víz) és sokan is dicsérik...
Szia!
Én is boschal etetem a westi szuka kutyusomat,és és csak jó tapasztalatokkal tudok szolgálni.
Szebb,jobb a szőre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!