Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szuka kutyám tegnap este...

Szuka kutyám tegnap este belepusztult ez ellésbe. Azóta a párja, a kan kutyám folyamatosan sír és keresi. Hagyan tudnék segíteni neki?

Figyelt kérdés
2009. aug. 11. 18:26
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

www.alphavet.hu

Itt találsz bővebb infot atermékről és meg tudod kérdezni,hol kapható Hozzátok legközelebb.

Aki próbálta,jókat mond róla.

2009. aug. 11. 20:08
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Régen gondoztam lovakat, 3-an voltak nagyon jó barátok, mindig együtt legeltek. Egy napon 2-őt közülük elvittek máshova. A harmadik órákig vágtatott körbe és kétségbeesetten nyerített, kereste őket. Olyan zaklatott volt, hogy nem lehetett megfogni. Azután napokig alig evett valamit, csak állt egyhelyben, és megmozdulni sem akart. Meg is betegedett, magas láza lett, ki kellett hívni hozzá az orvost. Lassan elkezdett enni és gyógyulni, de hónapokba telt, mire visszatért a régi jókedve.

Azért írtam le ezt a történetet, mert ez is azt bizonyítja, hogy az állatoknak milyen erős érzelmeik vannak. A kutyusodat is nagyon sajnálom! Szerintem azt tudod vele tenni, amit egy gyászoló emberrel is tennél. Sok szeretet és gondoskodás.

A kölykökhöz pedig sok erőt és kitartást kívánok, tudom, hogy nem könnyű feladat 3 óránként etetni őket, nekem is volt benne részem. Remélem, mind szépen felnőnek, és az apa kutyus is hamarosan rendbejön!

Minden jót nektek!

2009. aug. 11. 20:10
 13/22 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm az együttérzést, és a vigasztaló, segítő szavakat. Elmentem SOS bonbonért, itt a közelünkben van egy Alpha-Vet, ott kaptam.

A kutyusok coton de tulear fajtájúak, itthon nagyon ritka, én külföldön vásároltam őket. Hasonlítanak a bichon havanesehez. Nagyon nagyon szomorú vagyok a lány kutyusom miatt, annyira imádtam, és nem tudom feldolgozni hogy itthagyott, és mindez az én hibám volt. Ha nem fedeztettem volna még mindig itt ugrálna körülöttem, hozná a játékait, idebújna, puszit osztana. Annyira lelkiismerefurdalásom van. Remélem a fiú kutyusom hamar jobban lesz, mert őmiatta is borzalmasan érzem magam.

A kicsik jól vannak, próbálok dajkakutyust keresni, de eddig nem sok sikerrel:( Egyelőre 2 óránként tápszerezem őket. Felhívtam egy pár tenyésztő ismerősömet, egyiknél a héten születnek kiskutyák, szóval talán egy párat át tudna venni ha kevés kutyus születi, az ultrahang hármat mutatott, de holnap még telefonálgatok, kutakodok.

A fiú kutyámmal próbál a család minnél többet foglalkozni, hogy hamarabb helyreálljon a kis lelke.

2009. aug. 11. 22:55
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sajnálom a kutyusod. De nem a te hibád. Gondolom, ha tényészszemles volt vitted dokihoz is a terhesség alatt. Ha van valami akkor azt látta volna ő is.

Nálunk egy kullancs (lyme kór - nagyon sokáig járt hozzá az állatorvos) miatt halt meg a kan kutyus. A szuka csak akkor jött rendbe teljesen, mikor hoztunk mellé egy másik kutyust.

2009. aug. 12. 07:48
 15/22 A kérdező kommentje:

Igen természetesen látta rendszeresen az orvos a vemhesség alatt.

Nagyon sajnálom a te kutyusodat is:( 2 kislányt biztosan megtartok, egyet szerettem volna, de így kettőt fogok, de soha, soha nem fognak elleni az biztos. Ivartalanítva lesz az összes kutyus, és felhagyok a tenyésztési álmaimmal inkább.

2009. aug. 12. 11:16
 16/22 anonim ***** válasza:
70%

Nagyon sajnálom ami történt! :(

Nekem yorkim van, kislány... Nagyon szeretnék legalább 1-2 almot, persze tk.-s apukától stb., de most megtorpantam... Mi lesz, ha velünk is ez történik?...

Nagyon nehéz lehet most neked, elviselni ezt a terhet...de hát ne a te hibád, az biztos!!!

És miből adódott a komplikáció? Vagy mik lehetnek ilyenkor a problémák?

Én is nagyon szeretnék kiskutyákat...

Remélem az új jövevények egy bizonyos mértékig kárpótolni fognak!!!

2009. aug. 12. 12:49
 17/22 A kérdező kommentje:

Én biztos nem vállalkoznék a te helyedben ilyenre ha szereted a kutyád. Nagyon ritka hogy belehal a szülésbe, de ezek után kérdem, megéri kockáztatni ha csak 10% esély is van rá? Azt hiszem egyértelműen mondhatom, hogy nem.

Nem lehet tudni mi lehetett az oka, az orvos is csak tippelni tudott...

2009. aug. 12. 13:14
 18/22 A kérdező kommentje:
Ha előről kezdhetném biztosan nem fedeztetném, de utólag okos az ember:(
2009. aug. 12. 13:14
 19/22 anonim ***** válasza:
85%

Nagyon sajnálom a kutyád!!! Annak viszont örülök, hogy tanultál az esetből. Engem mindenki hülyének nézett, amikor azt mondtam, hogy soha nem fogom a szuka kutyámat az ellés veszélyeinek kitenni. Dehát pénz van belőle, meg miért is halna meg. Hát, sajnos nem lehet tudni. Sajnálom, remélem, hogy mások is okulnak a történtekből.

A kan kutyusról írj majd, hogy lenyugodott-e már.

2009. aug. 12. 14:16
 20/22 A kérdező kommentje:
Én nem a pénzért csináltam, sok hasznom nem is származott volna belőle, hiszen csak a két kutya vételára volt összesen 3000 euro, plusz kiállítások, szűrések stb, és a kicsiket 100ezer forintért adtam volna, szóval így is minuszban lettem volna. Mivel a coton de tulear fajta nagyon ritka, azért terveztem hogy elkezdem a tenyésztésüket, de ez itt véget is ért.
2009. aug. 12. 14:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!