Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az új törvény fényében hogyan...

Az új törvény fényében hogyan tanítsam mégis a kutyát?

Figyelt kérdés

Ugye mindenki tudja, hogy az új törvény értelmében a kutyát gyakorlatilag sehol sem lehet elengedni. A mi környékünkön legalább is nem. Kutyafuttató csak nagyon messze van, jelenleg nincs olyan autónk, amivel a kutyát be tudnám vinni a városba napi kétszer, hogy futkározzon. Kert van, de a kertész azt mondta, hogy a kutya nem léphet a fűre, mert kigyúrja, ezért a kennelben van a kutya. Napi kétszer ugyan elviszem sétálni mindig, de mivel nem engedhetem el sehol sem, ezért a séta nagyon unalmas és egyáltalán nem kapja meg a szükséges mozgást.

Látom rajta, hogy kívánná, hogy fusson, mint régebben (kilométereket rohangált körbe-körbe körülöttem a séták közben). Az a baj, hogy a környékbeliek gonoszak, és a közterület felügyelő autót az elmúlt héten kétsze ris láttam ,,razziázni". Mi legyen? Soha többé ne engedjem el a kutyát? Milyen élet ez így neki?

2012. nov. 1. 10:07
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:

[link]

Ez a törvény pontos szövege. A 17. paragrafus szól erről.

Itt van cikkben is leírva, így érthetőbb: [link]

Fontos emellé tudni, hogy az erdővédelmi vagy erdőgazdáslkodási vagy ilyen törvény, amit múltkor olvastam kimondja, hogy erdőn-mezőn kutyát elengedni tilos.

A környezetvédelmi törvény kimondja, hogy környezetvédelmi övezetben, védett területen kutyát elengedni tilos.

A parkok és hasonlók belterületnek számítanak.

Ha jól átgondolom a dolgot, a felsoroltakkal minden területet, ami csak létezik elfedtünk, ugyanis szinte minden terület beleesik valamelyik kategóriába.

Tehát az lehet, hogy maga az állatvédelmi törvény nem mondja ki, hogy kvázi csak a kutyafuttatóban lehet elengedni a kutyát,d e a sok törvény együttesen ezt eredményezi.

2012. nov. 1. 12:05
 12/39 anonim ***** válasza:
Köszi, vannak benne érdekességek...
2012. nov. 1. 12:05
 13/39 A kérdező kommentje:
Utolsó, ezt hogy érted? Negatívan, pozitívan? Mert nem tudom, hogy te írtad-e (ha nem, akkor bocsi), de valaki itt elég támadó hangot ütött meg, ami úgy érzem, hogy nem volt adekvát.
2012. nov. 1. 12:13
 14/39 anonim ***** válasza:

Idézz légyszíves konkrét szövegrészt, mert én nem találom benne, amiről beszélsz!

"Fontos emellé tudni, hogy az erdővédelmi vagy erdőgazdáslkodási vagy ilyen törvény, amit múltkor olvastam kimondja, hogy erdőn-mezőn kutyát elengedni tilos."

Konkrétan? Törvényt és konkrét paragrafust, bekezdést kérek linkelni! Szerintem ilyet sehol sem írnak. Csak azt, hogy milyen esetekben lőheti ki a vadász a kutyát.

"A környezetvédelmi törvény kimondja, hogy környezetvédelmi övezetben, védett területen kutyát elengedni tilos. "

Majdnem. Nem mindegy, hogy milyen a terület védettségi szintje.

2012. nov. 1. 12:16
 15/39 A kérdező kommentje:

Egyik válaszolónak: Itt a 2009-es erdőtörvény

[link]

meg nem mondom, hogy hol olvastam benne, 35 oldal, úgyhogy újból neki nem állok. De benne van, hogy nem szabad elengedni. Ugye addig az volt, hogy ha a kutya a gazda 200 m-es körzetében volt, akkor a vadász nem tehetett semmit. Na ezt törölték el, vltoztatták arra, h mindegy, hogy hol a kutya.

2012. nov. 1. 12:18
 16/39 A kérdező kommentje:

Utolsó! Ez a hangnem nem adekvát!

Kérlek, itt mind kutyabarátok vagyunk, mind el akarjuk engedni a kutyát. De személy szerint én, törvénytisztelő állampolgár is vagyok, így ezeket a dolgokat tisztán akarom látni.

Ne ilyen hangnemben válaszolj kérlek! Nekem ez nem szimpatikus. Elszámolással egyébként sem tartozom neked, és hidd el, hogy én lennék a legboldogabb, hogyha nem lenne igazam, mert ez azt jelentené, hogy a kutyát elengedhetem. De nem ilyen stílusban, jó? Köszönöm!

2012. nov. 1. 12:21
 17/39 anonim ***** válasza:

Nem a veszekedős vagyok, hanem aki offolt, a linkért. Kutya, macska és haltartóként azért meglepő dolgokat olvastam. Például, hogy nem láthatják egymást a sziámi harcoshalak, és a tükörképüket sem. Ehhez hasonló érdekességeket olvastam, amikkel nem értek egyet. A kutyára vonatkozó szabályokat ésszerűnek tartom, sőt még kevésnek is. Én mondjuk nem engedném azt sem, hogy pitbullokat és egyéb természetű kutyákat tartsanak hozzá nem értők. Tudom, nevelés kérdése. Nagy részben. Akik ilyen kutyát akarnak előtte alávetném őket egy alkalmassági vizsgálatnak. Nem a kutya rossz hírneve miatt, hanem azért, hogy megfelelően tudják-e őket tartani, tanítani, és gondoskodni róluk. Gondolok itt arra, hogy Bélának baja van Gézával, de nem ők rendezik le, hanem Béla ráuszítja a kutyáját...

Egyébként helyénvalónak találom az új szabályokat (chip, kennelméretek, stb).

2012. nov. 1. 12:32
 18/39 anonim ***** válasza:

Ebben az általad belinkel törvényben nem találtam sem "eb" sem "kutya" szót, de még a vadállomány védelménél sem említik. Tehát ha a korábbi "200 méteres" részt kitörölték és nem szabályozták újra, akkor az azt jelenti, hogy nem lőheti ki a kutyát a vadász. Ezen én csodálkoznék a legjobban, de örülnék neki! Sajnos gyanítom, hogy valahol máshol van róla szó, ha nem is ebben a szövegben.

"De személy szerint én, törvénytisztelő állampolgár is vagyok, így ezeket a dolgokat tisztán akarom látni."

Én is. Épp ezért kértelek, hogy konkrétumokról beszéljünk, és nem ilyen "hallottam valakitől" meg "olvastam valahol", meg "valamelyik törvényben benne van" stílusban, mert ennek se füle se farka. Ezzel nem lehet odaállni a hatóság emberei elé. Márpedig én is sétáltatom a kutyámat erdőn-mezőn, kijelölt kutyafuttatón is és szájkosár nélkül is. Épp ezért magamnál tartom a kinyomtatott, hatályos (!!!) jogszabályokat (már amelyekről tudomásom van, hogy vonatkozik ránk). Volt is hogy rendőrrel szemben meg kellett védenem az igazamat. Ezért kértem, hogy ha Te tudsz olyat, amiről én nem tudok, akkor legyélszíves felvilágosítani róla. Tehát ha konkrét jogszabály konkrét paragrafusával/bekezdésével alá tudod támasztani az állításodat, akkor légyszíves tedd meg, mert komolyan érdekel! Nem csak engem, hanem a kutyás ismerőseimet is.

2012. nov. 1. 12:34
 19/39 anonim ***** válasza:

"17. § (1) Belterület közterületén - kivéve az ebek futtatására kijelölt területet - ebet csak pórázon lehet vezetni."

Hosszú póráz, vagy kimész olyan külterületre, ami nem erdő meg nem valakinek a szántója. Ha olyan nincs, akkor pech, előbb kellett volna gondolni rá, hogy alkalmasak-e a körülmények kutyatartásra, főleg így, hogy még a kert szépsége is előbbre való az állat jóléténél.

2012. nov. 1. 12:34
 20/39 A kérdező kommentje:

akumi: sok hozzászólásodat olvastam már. Rád nem vagyok kíváncsi.

Az előző hozzászóló szépen meg tudta magyarázni, kedvesen, hogy egy cipőben járunk... És képzeld, pozitív benyomásom lett róla, és tuti, hogy máris nekiállok és utánanézek, hogy nem csak hülyeséget olvastam-e erről az erdős dologról, és közösen valamit kifundálunk. Ez a platform szerintem erre való.

Téged viszont csomó kutyás kérdésnél látlak, és mindig csak piszkálódsz. Erre én nem vagyok kíváncsi. Kérlek, tegyél egy szívességet, és ha csak nem tudsz normális, ide illő válasz adni, normális hangnemben, akkor ne válaszolj többet. Köszönöm a megértésed.

2012. nov. 1. 12:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!