A féreghajtó okozhat ilyen hasmenést? Vigyem állatorvoshoz, vagy várjak vele?
Van egy 10 hetes uszkár kölyköm, már egy hete itt van. Diétáztatjuk (állatorvosi javaslatra), semmi baja nem volt, pörgős kiskutya. Két és fél órával ezelőtt szintén a doki javaslatára féreghajtót adtam neki (Vitaminthe), pontosan betartottam az előírt mennyiséget. Kb. háromnegyed órája kakilt, ami már igencsak hasmenésre hajazott. Azóta még kétszer fosott, de az már szinte víz volt, némi zöldes-barnás árnyalattal. Férget nem találtam benne. Egyszer még öklendezett is, de hányni nem hányt. A tájékoztatón lehetséges mellékhatásnak írja, de ennyire és már most kijöhet? Iszik, de enni nem akar. Aktív, játékos, vidám és egyáltalán nem levert a kutya, de attól még aggódom.
Szaladjak vele orvoshoz vagy várjak délutánig (az éjszakának nem akarok így nekimenni sem az ő egészsége, sem a lakás higiéniája miatt)?
Mindenképp hívd fel az állatorvost, vagy menj el hozzá a kutya nélkül is,h mit ajánl.
Miért kell diétáztatni egyáltalán egy 10hetes kölyköt? Nem lehet,h épp attól van hasmenése? A féreghajtó elvileg nem okozhat hasmenést.
Egyébként most országosan járvány van a kutyák között: hányás-hasmenés formájában jelentkeznek a tünetek.
Beszéltem a dokival még délelőtt, azt mondta, hogy ne vigyem le, mert fordult már elő ennél a féreghajtónál ilyen a praxisában. Ha a vizet is elutasítaná, vagy nagyon bágyadt lenne, akkor kijön és infúziót ad neki.
De most már minden rendben van, valószínűleg tényleg a féreghajtó volt a ludas, mert pár óra alvás után evett és elég normális volt a széklete=) Persze elszemtelenedett a jószág, a csilis babomra fáj a foga...
Utolsó: megkérdeztem én is (a tenyésztő mindent megadott arról, hogy mit és mikor eszik), azzal indokolta, hogy amikor egy kiskutyát elhozunk, stresszel, ilyenkor jobb egy kicsit pihentetni a bélrendszerét. Attól nem lehetett baja amúgy sem, mert amikor elkezdtük, teljesen normális volt a kakija, és már elkezdhettük hozzáetetni táppal is...
Köszönöm a válaszokat, örülök, hogy végül is nem kellett szaladni=)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!