A hasi ultrahang "megmondja" biztosra, hogy van-e méhe a kutyának?
ha jó az ultrahangos doki, akkor elvileg igen.
de ahogy írták előttem is, az uh elég képlékeny eredményt ad, a ct vagy az mr a biztos(abb).
2.
Igen, én is ezért viszem UH-ra, csak nekem nem az előző gazdi tett keresztbe. 46 kilós a kutya.
Leírom a mi történetünket. Nekem egy kistestű, 5 éves kutyám van, 2 évesen ivartalanították.
Hülyén csináltam, mert nem olvastam utána a műtétnek, hogy a méhet és a petefészket is ki kell venni. Találtam egy rendelőt, ahol épp akciós volt a műtét, megcsináltattam. Viszont a kutyusom majdnem belehalt, ugyanis ahogy elaltatták, összeomlott a keringése, minden életfunkciója leesett. 15 perc után sikerült "visszahozni" és befejezték a műtétet. Akkor azt mondta a doki, hogy alkalomadtán nézessem meg a szívét, mert lehet, hogy azzal van baj, és amiatt nem bírta az altatást.
Kb. 2 évvel később vittem el a lehel úti állatkórházba ultrahangra, a saját dokink javaslatára nem csak szív, hanem hasi uh-t is csináltattam, azt mondta sok mindent meg lehet tudni, ha megnézik a hasát is. (gyomor, máj, lép, stb.) A szíve tökéletes, de amikor a hasát nézte, és sorolta, hogy most épp mit látunk, mondja, hogy a méhe...Mondtam, hogy azt biztosan nem, mert ivartalanított. Elég sokáig nézte, de nem derült ki, hogy a méhe bent van e, vagy az csak egy csonk.
Ezután írtam a rendelőnek, ahol anno műtötték, de ott sem tudták megmondani, mert a doktornő már nem dolgozik ott, a zárójelentés pedig ezt nem tartalmazza.
Szóval kistestűeknél nem állapítható meg pontosan, nagytestűeknél inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!