Ha valakinek hátrahajló méhe van, azt érzi az orvos
kézi vizsgálattal is vagy csak ultrahang után? És mit is
jelent ez pontosan? A terhesség előtt is hátrahajló,
akinek az?
Figyelt kérdés
2012. ápr. 25. 08:44
1/8 anonim válasza:
Szia.
16 éves voltam amikor azt mondta a doki,hogy hátra hajló méhem van és emiatt csak nagy nehézségek árán eshetek teherbe.
Hát 19 évesen én bizony ott álltam a vőlegényemmel a mosdó ajtajában és néztük a pálcikán a 2 csíkot.Egyetlen egyszer fordult elő,hogy hanyagok voltunk a védekezésnél.:)Na ő lett a lányom. Ami a méhem állapotát illeti nem estem nehezen teherbe,DE 14.hétig hason kellett feküdnöm amennyit csak bírtam,hogy kiessen a méhem a hasfalamhoz,mert egyébként a doki emelte volna előre.Azóta van még egy kisfiam:)és most várom a 3.gyermekünket jelenleg 6.hetes vagyok:))
Tehát nem kell emiatt izgulni egy alkati eltérés.És nem vitatom biztos nem légből kapta az orvosom,hogy nehezebb teherbe esni valószínűleg többeknél így is van,de nem törvényszerű.
2012. ápr. 25. 08:50
2/8 anonim válasza:
Az enyém hátrahajló, terhesség előtt is, után is az volt. Az orvos érezte amikor vizsgált és ő mondta. Négy gyermeket hordtam ki és szültem. Elvileg nehezebb teherbe esni. Én ez részemről cáfolom, nagyon hamar fogantak a babáim. Terhesség közben nekem mindig kiegyenesedett így nálam ez sem volt gond (a hátrahajló méh az esetek 99%-ában terhesség alatt előrehajlik a maradék 1%ban az orvos segíti rendes pozícióba). Elvileg az első három hónapban nagyobb a vetélés arány a hátrahajló méhű nőknél, így jobban kell kímélni magad. Nekem hál' istennek ezt sem kellett megtapasztalnom, négy terhességből négyszer szültem időre. Ezen kívül erősebbek lehetnek a mensis görcsök. Nekem semmilyen hátrányom nem volt belőle.
2012. ápr. 25. 08:54
3/8 anonim válasza:
Nekem is hátrahajló méhem van,mindkétszer könnyen terhes lettemA lányommal 4 hónap után,a pocaklakóm egyetlen védekezés nélküli alkalomkor fogant :)
2012. ápr. 25. 09:08
4/8 anonim válasza:
Második vagyok. A harmadik gyermekem egyszeri alkalomból fogant és a negyedik is. Jó lenne, ha még írnának néhányan, mert kezdem azt hinni, hogy nem is fogan nehezebben a baba ha hátrahajló a méh, hanem inkább könnyebben.
2012. ápr. 25. 09:15
5/8 anonim válasza:
Szia
Nekem is hátrahajló, mégis mindhárom gyermekem az első próbálkozós hónapban összejött. Nekem sem kellett jó pozícióba állítani, magától beállt, szülés után meg vissza :-D
Szerintem semmi hátránya nincs, legalábbis én nem tapasztaltam. Vetélésem sem volt.
2012. ápr. 25. 09:17
6/8 anonim válasza:
SziA!
Nekemis hátrahajló méhem van!Nekünk azt tanácsolta a doki,ha babátakarunk hátulról szeretkezzünk!
Mindkét lányunk első hónapban fogant!igaz betartottuk az orvos javaslatát!
Azelsővel voltak vérzések azelején...De megmaradt! :)
Amásodiknál nem volt ilyen probléma...
2 éves kislány és 38 hetes pocakcsajszi anyuja
2012. ápr. 25. 09:18
7/8 anonim válasza:
Nekem az első gyerek nem volt tervezve, a második elsőre sikerült Hála Istennek. Nekem viszont később voltak gondok az első babám 34 hétre született a második 28 hetesen akart világra jönni de vissza tudták tartani és 9 hetet kórházban voltam, végül 40+2napra született a fiam. A dokim nem tudja az okát hogy miért vagyok koraszülésre hajlamos, de a hátrahajló méh is befolyásolhatja. Mondjuk ez csak találgatás, lehet hogy kicsi a méhem rossz a méhszáj, fertőzés stb
2012. ápr. 25. 09:42
8/8 anonim válasza:
Nekem is hátrahajló méhem van, és kb. 3 év próbálkozás után jött össze a baba, a terhesség során ez nem okozott gondot. Voltunk kivizsgáláson, és a férjem is és én is rendben voltunk, tehát nem tudták megmondani miért nem jött össze hamarabb. Végül természetesen fogant. Nekem is azt javasolták, hogy együttlétkor és után is maradjak hason.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!