Vizslát télen kint kell tartani vagy lakásba?
LakásbaN.
Már több helyen olvastam, és itt is sokan írták, hogy inkább a lakásban, mert nagyon fázik télen odakint.
De jó úgy, ahogy az első írta, kiskorában bent, később elég estére beengedni amikor hideg van. Nyáron értelemszerűen lehet kint, télen pedig inkább napközben is bent, csak néha engedd ki, ha esetleg vadászni viszed vagy sétálni stb.
Fontos, hogy mindenképpen kell neki kullancs-bolha-egyéb élősködők elleni védelem (pl. nyakára cseppentendő csepp), akkor is ha alig jár ki, mert egy perc alatt belemehet veszélyes betegséget hordozó kullancs a ház melletti füves részen is.
Én nem gondolom, hogy baja lenne kint, ha van egy jól szigetelt, párnával bélelt háza, ahová jól be tudja vackolni magát. Persze ez nem vonatkozik a nagyon nagy mínuszokra.
A mi labink pl. 7 hónapos és egész nap a földön pihenget, csak éjjelre megy be a házába. Annyit azért javasolnék, ha lehet (én is úgy hallottam), hogy téire lehet neki picit több eleséget adni, hogy jól tudja ,,fűteni" magát. :)
Szerintem télen csak akkor maradhat kint ha fűtött kutyaháza van (neten utána lehet nézni, én is múltkor láttam egy honlapon, hogy vállalnak ilyesmit, mert bizonyos kutyaólakba tudnak lerakni pl. padlófűtést).
Régen is hideg volt télen, de most már olyan kemény mínuszok vannak, ill. lesznek, mint kb. az északi-sarkon... A vizslák amúgy is fázósak, ez a kemény hideg szerintem kínzás lenne nekik. Több száz, vagy ezer év kellene, mire képesek lennének alkalmazkodni hozzá, ha egyáltalán sikerülne, de így, hogy az ember kiteszi a kutyáját és várja, hogy x nap alatt megszokja, nem megy. Szóval inkább bent tartandó.
Sok rövid szőrű kutyát, köztük vizslát is láttam, akik már 0 fok környékén meg akartak fagyni, úgy remegtek akár sétán, akár kertben.
Nekem nem lenne szívem kint tartani, hiába bírják ki vidéken is a kis tacsik a -20-at is a kutyaházban...attól az még nem tesz jót nekik.
Csak azt nem értem, hogy vadászat közben hogy nem fagynak meg a jeges vízben úszástól...oké, hogy mozog, de akkor is :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!