Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Anyukámnak igaza van, ha nem...

Anyukámnak igaza van, ha nem enged kutyát tartani?

Figyelt kérdés

11 éves vagyok és nagyon szeretnék egy yorkshir terriert. :(

De anyukám nem engedi!! Társasházban lakunk. De legalább 5x levinném minden nap és ezt megigértem anyunak is. És beszéltem egy barátommal aki azt monta hogy neki is yorksija van és neki aztmonták a szülei hogy úgy vehet ha gondoskodik róla. Naponta 10x kiviszi meg foglalkozik vele. Én is ezt megtenném. És azt monta hogy ha rászoktatnám arra hogy egy újság papírra végezze a dolgát akkor oda végezné amikor nem viszem le. És rákerestem a neten és ott is azt mondták hogy rá lehet szoktatni. Én nagyon szeretnék egy ilyen kutyust és foglalkoznék is vele! :(

A barátom mondta hogy mellette nem tudok annyit gépezni. Ez egy másik ok ami miatt jó lenne egy kutya. Mert már szinte függő vagyok és végre nem csak a gép foglalkoztatna hanem egy édes kutyus is. :(

És a barátom azt is elmonta hogy ők milyen kutyasamponnal fürdetik, meg mindent ami fontos, többire rákerestem a neten.

Ti mit tennétek?:\'(

És ha megengedné akkor mire figyeljünk vásárláskor?

2009. aug. 10. 17:24
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Hát, én is mindig szerettem volna kutyát, de anyám azt mondta, nem. Akkor nem értettem miért, iszonyú dühös voltam, főleg mert az öregapám mindenféle kutyát ígérgetett. De igaza volt, egy kutyát nem lehet félvállról venni. Lehet, hogy az első pár hónapban, amikor a kutya még pici, és tündi-bündi még bírnád, sőt tetszene is, de hosszútávon elmenne tőle a kedved. Ezt nem rosszból, de 11 évesen nem éri meg. Én végül 15 évesen kaptam kutyát, egy mudit. Én választottam, mert nem mindegy, hogy milyen vérmérsékletű embernek milyen kutya kell.

Első kutyának szerintem ne yorkiet válassz, könnyen a fejedre nőhet, és ráadásul mivel túltenyésztett, könnyen megeshet hogy szörnyen sokszor lesz beteg, és nem fogjátok bírni.

Még egy tipp: ha mégis kapsz kutyát, az iskola végefelé vegyétek meg, én is akkor kaptam, nyáron könnyű lesz megnevelni, sok szabadidőd lesz. 2 hónap alatt sok mindent meg lehet tanítani neki. Legalábbis az alapokat. Most semmiképp se vegyél kutyát.

2009. aug. 26. 11:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!