Anyukámnak igaza van, ha nem enged kutyát tartani?
11 éves vagyok és nagyon szeretnék egy yorkshir terriert. :(
De anyukám nem engedi!! Társasházban lakunk. De legalább 5x levinném minden nap és ezt megigértem anyunak is. És beszéltem egy barátommal aki azt monta hogy neki is yorksija van és neki aztmonták a szülei hogy úgy vehet ha gondoskodik róla. Naponta 10x kiviszi meg foglalkozik vele. Én is ezt megtenném. És azt monta hogy ha rászoktatnám arra hogy egy újság papírra végezze a dolgát akkor oda végezné amikor nem viszem le. És rákerestem a neten és ott is azt mondták hogy rá lehet szoktatni. Én nagyon szeretnék egy ilyen kutyust és foglalkoznék is vele! :(
A barátom mondta hogy mellette nem tudok annyit gépezni. Ez egy másik ok ami miatt jó lenne egy kutya. Mert már szinte függő vagyok és végre nem csak a gép foglalkoztatna hanem egy édes kutyus is. :(
És a barátom azt is elmonta hogy ők milyen kutyasamponnal fürdetik, meg mindent ami fontos, többire rákerestem a neten.
Ti mit tennétek?:\'(
És ha megengedné akkor mire figyeljünk vásárláskor?

17.39. vagyok
Igen, a yorki szobakutya. Legalábbis ezt mondják. De hidd el, egy állat akkor se lakásba való, egy kutyának nem élet az, ha csak a bútorok között játszhat. Az a jó neki, ha van egy udvar, ahol mindig futkoshat, szabad levegőn lehet.
Hogy a higiéniáról ne is beszéljünk. Mi lesz, ha pl. a szobádba, ne adj isten az ágyadba pisil, kakil? Hajlandó leszel takarítani utána? Kimosni az ágyneműt, stb.?
Vagytok olyan anyagi helyzetben, hogy megtudjátok neki venni a kutyakaját, ami nem is olyan olcsó? Védőoltások, féregtelenítés? Ez se két fillér... Vagy az esetleges állatorvosi ellátások...
18/L

Nekem anno ugyanez volt a problémám. És áldom anyámat, hogy nem engedte!
Imádtam akkor a yorkshiret, nagyon tetszett. Most megy, 20 évesen el nem bírnám viselni magam mellett. Most lett első kutyám, egy vadászkutya. Örülök, hogy nem lett yorkshire. Sztem később legyen kutyád, 16 -17évesen.

"Imádtam akkor a yorkshiret, nagyon tetszett. Most megy, 20 évesen el nem bírnám viselni magam mellett."
Szép vagy, mondhatom. És ha 5-6 éve anyád megvette volna, akkor most utálnád a kutyát? Elpasszolnád mert már nem bírnád elviselni magad mellett? Így kerülnek menhelyre, mert a gazdikának már nem tetszik az adott fajta, és nem bírja maga mellett elviselni. Gusztustalan.

Anyukádnak mondd el azokat amiket mi itt leírtunk, és te rábólintottál, hogy igen megtennéd. Olvass a yorkiról, ha látja hogy felkészült vagy, és anyagilag is besegítenél (+ a házimunkában), akkor azt fogja gondolni hogy na a 11 éves lánya milyen felelősségteljes!
Sok sikert!

Én is társasházban lakom, és nekem is yorkim van. Igaz, én 25 éves vagyok, és van egy hatalmas belső kert, ahol a kutyussal kint lehetek, amikor itthon vagyok. Én még nyaralni is viszem magammal. Családtag.
Ha valóban olyan felelősségteljes vagy, akkor még egy kis győzködés, és meglesz a kutyus. :)
DE!
Egy jó tanácsot hadd adjak neked:
40.000 ft-ért tuti nem törzskönyves kutyát fogsz kapni.
Ami nem lenne baj, de sajnos igen nagy esélyed lesz arra, hogy kutyus beteg, ideggyenge, vagy egyéb baja lesz.
Én is (felnőtt létemre), hiába keresek jól, jó sokáig kellett spórolnom.
Inkább vegyetek egy drágább, de biztos hogy egészséges kutyát, mint egy olcsóbb, de felnőtt korára beteg kutyát.
Vagy: hozz ki a menhelyről egy kistermetű kutyát.
Ha nem muszáj, hogy yorki legyen, akkor még jót is cselekszel, és a menhelyi kutyák nagyon hálásak a szeretetért!
Ha mégis a yorki megvásárlása mellett döntesz, akkor nagyon figyelj oda, hogy milyen helyen vannak a kutyák, hány oltással adják oda, mikor lehet elhozni (hány hetesen) chip és törzsköny van-e.
Ha semmi nincs, akkor nehogy megvedd!

Kedves kérdező!
A kutya előtt sosem szabad otthagyni az ételt, felnőttként naponta 1x, érzékeny gyomrú, vagy habszoló, pici testű kutya esetén esetleg 2x kell enni adni.
Egy yorkie nem 40e Ft-ba kerül, hanem 80-100e Ft-ba. Lehet, hogy az expresszen, iwiwen találsz pár tízezer forintért, de az a kutya jó eséllyel beteg lesz, és nagyon, de nagyon sokba fog kerülni a gyógyíttatása (www.olcsokutya.uw.hu - kérdésed volt, hogy mire kell odafigyelni vásárláskor.)
Én 19/L vagyok. Egész gyerekkorunkban könyörögtünk az öcsémmel kutyáért, de nem lehetett. És nagyon helyesnek tartom, hogy a mama nem engedte akkor.
Én tavaly nyáron hoztam haza a kutyámat (menhelyes). Persze, lelkesedés, meg minden. Az hamar elmúlik. Utána jön a felelősség. Egy 11 éves gyereknek nincsen elég felelősségtudata. Ez nem ellened szól, hanem "tapasztalat". És nem is anyás, hiszen még én is tojáshéjas vagyok egy kicsit.
Amikor a nyakadba szakad minden, amikor dolgozol 6 napot (fizikai munka) és a hetedik napon még forgatsz 14 órát, és kinn -15 fok és hóvihar, jeges szél van, és még élni sincs kedved, annyira fáradt vagy, a kutya akkor is kéri a sétát és a törődést.
Egy kutya, bár most rendkívül lelkes vagy, nagyon sok felelősséggel, törődéssel jár. Különösen egy yorkie - szőre, és a nevelése, jellemének alakítása is, mivel terrier. Ez nem elhanyagolható szempont... :)
Egy kutya 10-15 évre szól. Hol leszel, mit fogsz csinálni 15 év múlva? Nem tudod, nem is tudhatod.
3-4 éven belül elkezdesz pasizni (az írási stílusodból gondolom, hogy lány vagy), bulizni, hajnalban jössz haza, esetleg 20 éves korodban összeköltözöl a barátoddal, vagy munkád lesz, elmész egyetemre, koleszba. Nem biztos, hogy annyira fontos lesz már akkor a kutya, mint most. A megszokottnál (mert akkorra a kutya is az lesz) mindig vannak izgalmasabb dolgok...
Most úgy gondolod, hogy jajj, persze, úgyis velem jönne, meg gondját viselném, de nálunk a menhelyen tudod mennyi, de mennyi kutya kerül be költözés, "családi körülmények megváltozása", "a gyerekek kiröppentek, a szülőknek nem kell" miatt?
Ha ennyire szereted a kutyákat, látogass meg 1-2 menhelyet, sétáltass, szeretgess, ápolj.
Ne legyél türelmetlen, eljön az ideje a saját kutyának, ahogy nekem is.
Amellett, hogy csodálatos öröm, nagyon sok feladat, munka, tanítgatás, és sok bosszúság is. És persze nagyon sok pénz is, ami a te esetedben még évekig a szüleidet fogja terhelni.

Nekem három dolgon akadt meg a szemem, ebből kettőt már mások helyretettek. Nevezetesen, hogy negyvenezerért nem kapsz yorkit, minimum a duplája az ára, ezenkívűl az egyik legnagyobb hiba amit elkövethetsz a kutyanevelésben, ha mindig van előtte étel. A harmadik, ugyanekkora kitolás a kutyával, ha veled alszik. Legfeljebb az ágyad mellett a saját helyén, de semmiképp sem a te ágyadban.
Amúgy szerintem sem kell egy gyereknek saját kutya. Az nagyon jó, ha a családnak van kutyája, de csak akkor, ha azt a felnőttek szerették volna, és ők vállalták annak minden nyűgjét is.
Igen, tudom, törődés, ápolás meg minden.
És, fiú vagyok:)
Igen, törödnék vele meg minden még évek múlva is. Nagyon szeretném és nagyon remélem hogy megkapom!! :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!