Van egy máltai fium meg egy yorki lányom és letek
kölykök most 1 hetesek lesz nekik gazdi vajon?
Most szerencsésen alakult, hogy csak 3 kölyök született, lehetett volna több is... A helyedben mindenképp ivartalanítanám legalább az egyik kutyát. Évente kétszer nagy macera külön választani őket, másrészt egészségügyi okokból is jobb. Arról nem is beszélve, hogy rengeteg a kiskutya, ezért azzal teszel jót, ha nem növeled a számukat, így azok, amik menhelyen vannak, vagy az utcán kóborolnak, nagyobb esélyt kapnak a túlélésre.
2009. aug. 10. 14:26
22/35 A kérdező kommentje:
de az nagyon drága nekem:S
23/35 A kérdező kommentje:
a lány kb 2 honapja kaptam mert az elöző gazdának nem kelett és épp tüzelt csak nekem még nem volt lány kutyám és nem tudtam az milyen. majd különzárom öket legközelebb.
Az ivartalanítással jobban fogsz járni anyagilag is, mert két méhgyulladás orvosi költségeiből kijön. Az meg ugye 1 év alatt is összejöhet akár...És akkor még arról nem is volt szó, hogy a kutyus melyikkel járna jobban.
2009. aug. 10. 14:43
Ne haragudj, de azt kell mondjam, aki nem tud egy műtétre összegyűjteni pénzt, az ne tartson kutyát. Bármikor jöhet egy baleset vagy betegség is, aminek a kezelése szintén pénzbe kerül. A kicsiknek is kell majd féreghajtó és oltás is.
Vannak akciós ivartalanítások is egyébként, nézz be ide:
[link]
2009. aug. 10. 14:45
26/35 A kérdező kommentje:
Hát bocs de ha nem fogattam volna el ezt a kutyát akkor elaltatják.
Nagyon rendes vagy, hogy befogadtad! De ettől még a kutya tartás ugyanúgy sok felelősséggel, és sajnos pénzzel jár. Ha külön tudod választani őket, az nem a legjobb megoldás, de addig, amíg nem tudod ivartalanítani, az is jó. Viszont a piciket mindenképp vidd el orvoshoz.
2009. aug. 10. 15:00
A kiskutyákat be kell oltanod, legalább egy oltással kell rendelkezniük 8 hetes korukra, mire gazdihoz lehet őket adni.
2 szüléssel járó költségekből (az anya ellátása, kölykök etetése, féreghajtása, oltása) kijön az ivartalanítás ára. Sokkal jobban jársz, és így a kutyádat is megóvod az ivarszervi betegségektől, magadat is megkíméled a tüzeléssel járó kellemetlenségektől.
Átmeneti megoldásként jó az elzárás, de hosszú távon a kutya valószínűleg valamilyen ivarszervi betegséget fog kapni, és hidd el, azt sokkal drágább kikezeltetni, mintha elviszed ivartalanítani.
[link]
[link]
2009. aug. 10. 16:09
A kölykök gazdáinak adatait (név, telefonszám, lakcím) írd fel, és ivartalanítási kötelezettséggel add örökbe őket. Nagyon válogasd meg a leendő gazdikat!
És szerintem is ivartalanítsd a kislányt, hidd el, jót teszel a kutyának vele!
2009. aug. 10. 16:10
A szuka kutya ivartalanítása nem csak azért jó, mert megúszod a tüzeléssel járó macerákat, hanem nagyon sok betegségtől megmented a kutyád. Gyűjtsd össze rá a pénzt és csináltasd meg. A három kiskutyát meg mindenképpen próbáld elajándékozni, mert ha egy ivartalanításra nincs pénzed, akkor rájuk se nagyon lenne...
2009. aug. 10. 17:15
Kapcsolódó kérdések: