Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek? Bővebben lent.

Mit tegyek? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

van egy 3 éves szuka kaukázusim, törzskönyves, járunk szűrésre,kiállításra. Az egyik tenyésztő ismerősöm (kaukat tenyészt) szerint érdemes lenne egy almot lehozni, én viszont nem szeretnék,mivel egyáltalán nem akarom elletni a kutyámat. Januárra vagyunk kiírva ivartalanításra. Mit csináljak?

(ha szaporító kérne rá, elsőre nemet mondanék,így viszont nem tudom..nem nagyon szeretnék kölyköket,és a kutyámnak is jobb így szerintem)

2009. aug. 10. 12:57
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

TE nem szeretnél kiskutyákat, TE nem akarsz kínlódni vele, TE nem akarod elletni.

Nagyon helyes a hozzáállásod, mi itt a kérdés!?

Értem én, hogy szép, jó vonalú kutya, de annyi, annyi a gazdára váró fajtatiszta kutya is, nemhogy a keverék, szerintem nem kell több kutya Magyarországra, mégha hiperszuper tenyész állat, akkor se.

A kölykök felnevelése (idő, pénz) sok munka, és nagyon, nagyon nehéz leellenőrizni, hogy az almod egyik tagja 10 év múlva is mesés körülmények között él, illetve, hogy vele nem szaporítanak-e.

Szerintem helyesen döntöttél, vidd ivartalanításra.

2009. aug. 10. 16:15
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!