Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek? Bővebben lent.

Mit tegyek? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

van egy 3 éves szuka kaukázusim, törzskönyves, járunk szűrésre,kiállításra. Az egyik tenyésztő ismerősöm (kaukat tenyészt) szerint érdemes lenne egy almot lehozni, én viszont nem szeretnék,mivel egyáltalán nem akarom elletni a kutyámat. Januárra vagyunk kiírva ivartalanításra. Mit csináljak?

(ha szaporító kérne rá, elsőre nemet mondanék,így viszont nem tudom..nem nagyon szeretnék kölyköket,és a kutyámnak is jobb így szerintem)

2009. aug. 10. 12:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Hát mi itt a kérdés? Ha te nem szeretnél kölyköket akkor ne legyenek.
2009. aug. 10. 12:58
 2/11 anonim ***** válasza:
52%
Egyébként már 4 hónappal előtte meg van az időpontotok ivartalanításra???
2009. aug. 10. 12:59
 3/11 anonim ***** válasza:
70%

Szürési eredményei milyenek lettek? Kiállitáson hogy szerepelt?

Szerintem ha tényleg annyira szép példány, akkor kár lenne a vonalat hagyni ... de tényleg neked kell eldönteni, hogy akarsz-e kiskutyákat ... nagyon sok pénz és nagyon sok munka van velük.

2009. aug. 10. 13:00
 4/11 A kérdező kommentje:
diszplázia szűrésen: csípő könyök és váll is mentes. tenyésszemle szerint tenyészthető, képességvizsgánk már megvan, most a munkavizsgát tűztem ki célnak.
2009. aug. 10. 13:13
 5/11 A kérdező kommentje:
amúgy igen, már júliusban megkaptam az időpontot az ivartalanításra, a doki szerint várjuk meg a nyári tüzelést, és télen ivartalaníttassuk, főleg mert akkor nincs hőség.
2009. aug. 10. 13:16
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó vagyok:

tényleg neked kell eldönteni.

Egyébként, tapasztalatból mondom, ha kint tartod (márpedig gondolom a kaukázusi kint van)inkább tavasszal mütesd. Az enyém a lavortól a fején nem fért el a kutyaházba februárba ... totál kinlodás volt :(

2009. aug. 10. 13:32
 7/11 anonim ***** válasza:
71%
Ha egyáltalán nem akarsz kölyköket, akkor minek vitted el tenyészszemlére. A szűréseket még megértem, na de a tenyészszemlét... Konzultáld meg az állatorvosoddal. De tényleg csak akkor vágj bele, ha az első két héten szinte folyamatosan tudnád figyelni a kicsiket. Az ilyen nagy termetű kölykök nagyon sokat tudnak ám enni, így csak biztos anyagi háttérrel vágj bele. Csak rajtad áll a döntés.
2009. aug. 10. 13:37
 8/11 A kérdező kommentje:

húh.. hogy oldottátok meg?

egyébként nálunk alap szabály, hogy novembertől márciusig a kutyák a garázsban laknak.(persze nappal kint lehetnek, de éjszakára mindenképp bent) :)

2009. aug. 10. 13:38
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ivartalaníttasd. Bőven elég kutya van kishazánkban, gyönyörű tenyészkutyák is. Nem fogod tudni sajnos ellenőrizni, hogy mindegyik kölyök álomgazdihoz kerüljön és nála is öregedjen meg. És a kutyád egészsége szempontjából is az ivartalanítás lesz a megfelelő.
2009. aug. 10. 14:50
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

hogy oldotuk meg? beköltözött a lakásba :D azota nem hajlandó költözni

modjuk ö csak labrador, nem kau :D

2009. aug. 10. 15:33
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!