Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyát vegyek?

Milyen kutyát vegyek?

Figyelt kérdés
Amik közül választanék egyet: Németjuhász, Rotweiller, Dobbermann, CSau-Csau, Tanítani és játszani szeretnék velük.
2009. aug. 10. 08:16
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Én a németjuhászt és a golden retrivert mondom így elsőre. Hogy milyenek lesznek, az a nevelésen múlik, hogy te milyen középiskolás vagy, azt én nem tudom, van a te korodban is olyan, aki már elég erős kezű egy makacsabb típusú kutyához, de ezt így netről nem lehet megállapítani. Ha télen nem megoldható, hogy beengedjétek esetleg, ezt még nem írtad, akkor léteznek fűthető kennelek (én már láttam), csak helyezzétek közel a házhoz, és ajtóhoz, hogy jeges időben se legyen akadály kijutni.
2009. aug. 10. 09:24
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

A golden nem alkalmas házőrzésre! Nem fog az utcán megvédeni! Úgyh ha ilyen elvárasaitok is vannak egy kutyával szemben, akkor ne goldent, és ne labradort, de csau-csaut se, nagyon önfejűek, és tényleg rengeteget kell foglalkozni a szőrükkel.

A roti és a dobi is nagyon jó fajta. A rotti nem agresszív, de nem is haverkodik senkivel, viszont imádja a családját. Könnyen és jól tanul, a hasukon keresztül könnyen meg lehet őket fogni! De rengeteg a szaporító!

A dobi pörgősebb, több mozgást is igényel. Mindkettő igényli a meleg, lehetőleg fűtött házikót, vagy legalább a garázsba be kell engedni télire, mert elég fázós fajták.

A németjuhász egy kitűnő fajta volt. De a kiállítási vérvonal jellemre nagyon vissza esett a régi, igazi németjuhászhoz képest. A munkavonalú egyedek pedig rendkívül pörgősek, rengeteg foglalkozást igényelnek. Ajánlom figyelmedbe a fajtamentőket! Nagyon sok szép kutyájuk van, és segítenek a választásban is.

Ha még nem volt kutyátok, akkor talán a dobi lenne a legjobb választás. NÉzz fel a Tahi-réme kennel honlapjára!

2009. aug. 10. 14:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!