Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyát vegyek?

Milyen kutyát vegyek?

Figyelt kérdés
Amik közül választanék egyet: Németjuhász, Rotweiller, Dobbermann, CSau-Csau, Tanítani és játszani szeretnék velük.
2009. aug. 10. 08:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem Németjuhászt vagy Dobbermant. :-)

Mert nem tudom mennyire számít, de a Csau-Csaunak sokat kell foglalkozni a szőrével is, sokat kell ápolni, a Roti meg hajlamos rá, hogy agresszív legyen...

2009. aug. 10. 08:23
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
A csaukat nehezen lehet tanítani, én személy szerint olyan kutyát nem választanék. A németjuhászt és a dobermannt könnyű tanítani, jó munkakutyák. A rotival tényleg keményebb kézzel kell bánni.
2009. aug. 10. 08:40
 3/12 A kérdező kommentje:
Esetleg még a labrador, golden retriver jöhet szóba. azok nem tudom milyenek.
2009. aug. 10. 08:44
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
5 rotink van saját célra. A közhiedelemmel ellentétben, nem agresszívak. Ez nevelés kérdése. Bármit csinálhatsz velünk, nem bántanak. Takaríthatjuk a füleit, kefélhetjük a szőrüket, vághatjuk a körmeiket, a kajájukhoz is hozzá nyúlhatunk nem bántanak bennünket. Mert így lettek nevelve.
2009. aug. 10. 08:48
 5/12 A kérdező kommentje:
Ezek közül mindegyik bírja kint? Lesz házuk meg minden
2009. aug. 10. 09:02
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Meséld el milyen körülmények között élsz? ( Van-e gyerek stb.)

Mennyi ídőt tudsz velük foglalkozni?

Mi lenne a feladata?

Azért kérdem mert egy golden retriver kicsit más kaliber, mint egy roti.

2009. aug. 10. 09:05
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

a dobi nem bírja télen kinnt. De ez csak még összebb kovácsolna Titeket,szerintem. Velünk is így volt.

Ha csak tanítani, játszani kellene, német juhász. Ha olyan kutyát akarsz, ami nincs minden második háznál, akkor valami ritkábbat vegyél.

A dobit, német juhászt, rotit könnyű tanítani, és igazi mókamesterek játék terén. Szerintem olvass utánuk, az olcsokutya.hu-n jó leírások találhatók róluk.

2009. aug. 10. 09:08
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
szerintem goldenretveiert, nagyon okos és szép kutya is:)
2009. aug. 10. 09:09
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
A korodtól függ, hogy milyen kutyád legyen. Én rottweiller fan vagyok, de ezt a kutyát inkább felnőttnek ajánlanám, aki következetesen neveli. Egyébként imádni való, nagyon okos kutya. Ha tizenéves vagy, akkor labradort, vagy goldent javasolnék. A csaunak elég sok gond van a szőrével és nem igazán tanítható kutya. Okos kutya a németjuhász is. Mindegyik bírja kint, de azért tegyétek lehetővé, hogy télen amikor nagyon hideg van, akkor bemehessen hozzátok.
2009. aug. 10. 09:10
 10/12 A kérdező kommentje:
Közeljövőben költöznék családi házban. Kert kb. 700m2 semmi virág amit letiporhatna. Csinálok majd kuytaólat neki. Gyerekek nincsenek. Fogalalkozás terén sokat tudnék. Középiskolás vagyok.
2009. aug. 10. 09:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!