Berni Pásztort szeretnék venni! Van valakinek javaslata, tapasztalata, hogy hol vegyek?
Figyelt kérdés
Sajnos tenyésztőknél 160 ezerért nem tudok venni! De 1 éve gyűjtöm a pénzt,és 100 körüli vétel árra gondoltam!2012. okt. 26. 15:45
11/25 A kérdező kommentje:
Az lehet,hogy fiatal vagyok,de te ha 2 szer is mellé nyúltál 180 ezres kutyákkal,akkor ugyan milyen tanácsot tudnál adni?? Talán azt,hogy vegyek tőled kutyát,mert akkor szuper kutyám lesz?? Elég lett volna néhány kennel név,az nekem bőven segítség lett volna,de mint mondtam már BESZÉLTEM néhány TENYÉSZTŐVEL,akik segítségemre is voltak! Nem kell hisztizni,ha valaki nem kér a privát véleményedből,és ha pont nem a tőled akar kutyát!
2012. okt. 29. 12:07
12/25 anonim válasza:
Mi adunk el ha esetleg még érdekel, 5-6 éves, barátságos nagyon szelíd, szép kutya. Szuka, az én kutyám volt, de a suli mellett, már kevés időm van rá, plusz helyhiány miatt is eladnánk. Írd ide ki ha még érdekel
13/25 A kérdező kommentje:
Köszi,de kan és kölyök kutyát szeretnék ! Amit belinkeltek oldalt,oda tedd fel,hát ha valakinek kell!!
2012. okt. 30. 11:55
14/25 anonim válasza:
Látod, hogy buta vagy! Én egy szóval sem mondtam, hogy tőlem vegyél kutyát, de azt hiszem, a 15 éves tenyésztői múltammal jobban ismerhetem a kutyázást, a berni pásztort. Ezért gondoltam, hátha segíthetnék. Persze, a túl okosoknak én már nem tudok! Nem értem, még így sem, mert a neten, minden valamire tehető kennel fent van. Ez nem elég neked? - Igen, a legnagyobb tudással, a legnagyobb tenyésztők is félre tudnak nyúlni. Ezzel azt akartam példázni, hogy a legnagyobb tudással, a legkörültekintőbb választás ellenére is lehet rosszul választani. Csak annyit az én mellényúlásomhoz, hogy a kutyám alomtestvérei között már több champion kutya is van, tehát adott lehetett volna, hogy az enyém is (180000 - ért)olyan szép lesz, mint a többi. Sajnos, az enyém más gének alkotják. Kiállítási kutyának nem alkalmas, viszont az örökítő képessége kiváló! Kicsit nagyképű vagy, de ezt a korodnak tudom be! Már csak azt kellett volna írnod, hogy Te mindent tudsz a fajtáról, mert olvastál róla, vagy volt a szomszédban!
15/25 anonim válasza:
A 10-es válaszadónak: milyen szerencse, hogy én csupa olyan berni tenyésztővel találkoztam, aki szóba állt velem neten, telefonon, személyesen és mindenhogyan, ahogy felvettem velük a kapcsolatot. És nem az életkoromat kérdezték! Névtelenül és arctalanul oly könnyen osztjuk az észt másoknak. Ha nekem igy adtak volna segitséget, ma sem lenne bernim.
Üdv. Zsuzsa
16/25 A kérdező kommentje:
Kedves Zsuzsa!Nekem is az a tapasztalatom,hogy szívesen segítenek !Az,hogy a belinkelt helyen,nyilvánosan nem ,az más ,de privát megkeresésemre,kaptam választ,és telefonon se a korommal voltak elfoglalva!! Köszönöm neked a segítséget!! üdv: Antal
2012. nov. 1. 09:59
17/25 A kérdező kommentje:
Te meg aki sorozatba írod a véleményed,jó lenne ha a kéretlen véleményed megtartanád magadnak,és nem minősítenél itt engem se ilyennek,se olyannak!! Nem kértelek,hogy oktass!! És nem kérek a privát véleményedből se! Már leírtam,hogy megtaláltam azokat a tenyésztőket,akiktől szívesen vennék kutyát,és ennyi!! Meg is beszéltem velük amit kellett,és nem a szomszédba mentem,véleményért!! Gondolom azok a tenyésztők büszkék rád,akiknek a kutyáit megvetted,és leszólod,de azért szépen tenyészteni be is fogod őket!!
2012. nov. 1. 10:08
18/25 anonim válasza:
Csak igazam lesz, hogy NAGYON BUTA VAGY!! Van valami sejtésed, mi a kutya tenyésztés? Nem biztos, hogy egy show kutya ugyan az, mint egy tenyész kutya! Remélem, nem tenyésztési elképzelésed van, mert akkor sokat kell még tanulnod róla! - na meg eltudom képzelni,kik lehetnek azok a "nagy" tenyésztők akik veled szárért tárgyalnának. Ha igazán neves, tenyésztő kutyáját szeretnéd, talán 2 százban kéne gondolkodnod, nem az én véleményem kétségbe vonni, semmi tapasztalat mellett! Mindig azt vedd figyelembe, hogy semmi nem tökéletes, de a tiéd, és akkor már a legszebb a világon, mert őt szereted! Ne az legyen a lényeg, hogy minden áron a legtökéletesebbre törekedj, hanem egy kedves társat keres, hogy soha ne lehessen rossz a szád íze, ha véletlen, nem a legtökéletesebbet sikerül megvenni! Tudod, amikor olyan korú lehettem, én is azt hittem, én vagyok a legokosabb, volt saját véleményem. - persze, én is azt hittem, hogy mindent én tudok a legjobban, de azóta már tudom, nem így volt! Voltak nálam okosabbak is, de forró fejjel nehéz volt elhinni! Na meg akkor nem volt net, hogy butaságokat kérdezzek! /- ezt nem rád értem. A Te kérdésed nem buta, csak felesleges, mert már előrébb jártál, mert túl voltál az érdeklődés szintjén./ Azért kívánom, találd meg a világ legkedvesebb, legszebb berniét, mert a gazdinak mindig az övének kell lenni a leg-leg kutyusnak. Szeresd, gondozd, éld vele az életed, mert a berni nem kutya, hanem egy őszinte társ, barát, a barátnál! Ezt is tapasztalatból tudom mondani, mert sok fajta kutyám volt, mielőtt nem ismertem meg a bernit.
19/25 anonim válasza:
Tisztelt No Name utolsó válaszadó! Nem tudlak megszólítani, mert a nevedet nem mered felvállalni.
Nagyon bátor ember vagy, hogy csak így lebutázz, egy számodra ismeretlen valakit. Csodálom, hogy még pszichológiából nem kaptál Nobel díjat. Ez az iromány annyira felesleges volt a Részedről, inkább vedd elő a Helyesírási Szótárt és forgassad hasznodra lesz.
Zsuzsa.
20/25 anonim válasza:
- Tudod, aki nagyon kíváncsi volt rám, írt nekem személyesen, és válaszoltam! Csak a felesleges mocskolódást nem díjazom tapasztalatlan "gyerekektől"! Mindenkinek szoktam segíteni berni téren, mert úgy érzem ,hogy megfelelő ismerettel rendelkezem, hogy tanácsot adhassak. Ha még állatorvos is figyelembe veszi megfigyeléseimet a bernivel kapcsolatban, talán tudok már annyit, hogy "kezdőknek"képes legyek tanácsot adni! Persze, olyannak nem lehet, aki úgy kérdez, hogy nem is érdekli a kérdésére érkező válasz!.../ A helyesírásért elnézést, de sok esetben a gépre hagyatkozom./
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!