Arthur5000 kérdése:
Van egy 1 éves kutyám, amelyik kapott két héttel
ezelött imizol injekciót, és most kijött egy nagy
duzzanat a nyakán, ami nagyon kemény tapintású. Sajnos
az orvos csak a jegelést ajánlotta, valakinek van
bárminemű tapasztalata?
Megvizsgálta? Mit mondott, mi lehet?
Én a helyedben megkérdeznék egy másik orvost is.
2012. szept. 2. 09:10
2/12 A kérdező kommentje:
Folyamatos kapcsolatban vagyok egy jó pár orvossal,sajnos van egy ilyen mellékhatása ennek az injekciónak!Hiába csepegtettem be,van UH-os kullancsriasztónk mindig egy választ kapok rá ,semmi sem 100%.Azért írtam ide ,hogy hátha valaki tud egy olyan praktikát amit én nem tudok,mert sajnos sokszor adok én ötletet az orvosnak,mert magától nem jut eszébe!???
Sajnos az én kutyámat is imádják a kullancsok. Ő nyakörv meg csepp mellett lett beteg ... Nekünk akkor adott a doki egy ilyen nagyon büdös zöld löttyöt, ugyanúgy kell rátenni, mint a spot on-t és az végül bevált. Ő is kapott imizolt akkor de nála nem jelentkezett pukli. Szerintem el fog múlni magától, csak várni kell egy kicsit.
2012. szept. 2. 09:56
Ez a pukli sok kutyánál kijön ha kap valami szurit.
Ha minden rendben van akkor szép lassan felszívódik majd minden gond nélkül, de ha azt veszed észre, hogy elkezd nőni és már a duplája, mint volt, akkor mutasd meg orvosnak, mert barátomék jártak úgy, hogy begyulladt valami az injekció helyén és be is gennyesedett, kb 2-3dl trutyit szívtak le szegény kutyából. Az ilyen mondjuk elég ritka, de megeshet, a pukli meg normálisnak is mondható.
2012. szept. 2. 10:17
Imizol után nekünk is hetekig ott volt a puki. Nem kell vele semmit se csinálni, majd elmúlik.
2012. szept. 2. 11:11
A pukli szinte biztos, hogy "csak" a tűszúrás miatt van. Amúgy miért kapott imizolt, kimutatták a babéziát?
Sajna az enyémet is imádják a kullancsok, idén tavasszal vagy 15 biztos volt benne, pedig állandóan van rajta spot-on. De hála Istennek, idáig még soha nem lett beteg.
2012. szept. 2. 15:57
7/12 A kérdező kommentje:
Az orvos azt mondta,hogy a vérvizsgálatot akkor küldjük el ha nem lesz jobban reggelre a kutya.Nagyon korai fázisban lehetett a babézia,mert reggelre mintha semmi sem történt volna.Köszönöm a válaszokat,kicsit megnyugodtam!
2012. szept. 2. 21:24
Ilyenkor nem érdemes tesztelgetni, ha gyanús, akkor Imizolt neki! Nekünk a 3,5 év alatt egyszer volt rá szükségünk, de mi is olyan korai stádiumban elkaptuk, hogy délután 3-kor megkapta, este meg már evett is kutya, teljesen jól volt.
2012. szept. 2. 22:08
10/12 A kérdező kommentje:
Tünetei:levertség,étvágytalanság,ami nem szokott nálunk előfordulni,soha.Egész nap fel vannak húzva,még a nyers zöldséget is megennék,úgyhogy ha nem esznek azzonnal hívom az orvost,mert ott már gond van.
Kapcsolódó kérdések: