Ha a kis szuka pl 6hónaposan tüzel és van mellette egy pont ilyen idős kan is akkor ő még nem veszi ezt figyelembe?
Szia!
A szukák általában hamarabb érnek, mint a kanok.
Szerintem 6 hónapos kan még nem tudja befedezni a szukát, max. próbálkozik.
Általában akkor kezdenek ivarérettek lenni, amikor már felemelt lábbal pisilnek, és jelölnek.
Azért nem árt az óvatosság, legalább egy ketrecet szerezz, amibe bezárod a kant, vagy szukát ha nem vagy velük, éjszakára mindenképpen elkülönítés!
Nem tudod a kant a családban odaadni valakinek, pl. szülőknek, amíg tart a tüzelés?
"nekem van egy kutyám aki már három hónaposan a macijával csinálta de ő yorkshire terrier"
Nekem is yorkim van, és ugyanezt csinálta ugyanennyi idősen, ugyanígy a plüssmacimmal. De ennek SEMMI KÖZE a párzáshoz, a kutyád így fejezi ki a dominanciáját. Én akkor egyszer rászóltam a kutyámra, eltettem a plüssmacit, és soha többé nem próbálkozott.
Amelyik kutya ezt csinálja, akár a gazdi lábával, akár plüssel, az egyet jelent, hogy egyáltalán nem tiszteli a gazdiját.
Kérdező, a kistestűek többnyire korábban lesznek ivarérettek. Van rá esély, hogy a tüzelő szukát a kan képes befedezni, szóval jó lenne valamelyiket ivartalanítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!