Ha egy vemhes kutyát hoztam el a menhelyről, akkor mi a teendő?
Beszélek velük, de kifizetem én, nem arról van szó, csak az érdekelne, hogy lehet emiatt kedvetlen? Keveset eszik, keveset wc-zik, akkor is hasmenése van. Eddig nem volt. És akkor a kép alapján szerintetek is az?
Ha odamegyek hozzá, akkor szétdobja a lábait, és a hasát simizem, de nem érzek semmit. Egy hosszú vágás is van a hasán... Nem értem. A menhelyen azt mondták, hogy már szülhetett korábban, én meg ennek tudtam be a duzzadt ciciket. Egyébként nem is ezért mennénk orvoshoz, de most már nagyon kíváncsi vagyok.
Szia!
Én a helyedben nem hagynám ezt annyiban!
A menhelynek kutya kötelessége ivartalaníttatni a kutyát, és nem a te költségedre, ha már így fogadtad örökbe, hogy vemhes!
Gondolj bele, ha visszavinnéd/amit ugye nem akarsz, mert írtad/, akkor is ivartalaníttatnák, nem hoznák le az almot!
Érvelj ezzel, elvégre tényleg örülhetnének, hogy örökbefogadtad ezt a nem éppen jó passzban levő kutyust, még így is megtartanád.
Én úgy tudom, a menhelyektől az orvosok nem, vagy csak nagyon minimális összeget kérnek az ivartalanításért, és most amúgy is akció van szinte minden orvosnál az ivartalanításra!
Nem kötelessége ivartaalanítani a kutyát a menhelynek!
Amíg vemhes, addig nem is fogják. Nincs állatorvos, aki ezt megtenné, hacsak az anyakutya éltét nem veszélyezteti! Gondolkozzatok már mit írtok!
A menhely egy ilyen kérés után vissza is veheti a kutyát a gazditól.
Utolsó!
Ne beszélj már butaságokat! Vemhesen is ivartalanítanak az állatorvosok, csak drágább a műtét és valamivel nagyobb kockázata van.
A legtöbb menhelyen ma már nem adnak ki kutyát ivartalanítás nélkül. Legalábbis a komolyabbaknál nem. Nekik sem céljuk, hogy tovább gyártsák a szaporulatot. Az ivartalanítást pedig vemhesen is el lehet végezni, bár etikailag elfogadhatatlan, hiszen azok a magzatok már éreznek fájdalmat.
Mi egyszer bevittünk a menhelyre egy kóbor kutyát, akiről bent kiderült, hogy vemhes. Mi nem tudtuk befogadni. 3 hétig volt csak a menhelyen, mert közben találtunk neki gazdit, de addigra minden oltást megkapott és ivartalanították is.
Szóval van ilyen is. Ez egyébként a pécsi Misina Egyesületnél volt. A legnagyobb probléma azzal, ha ivartalanítás nélkül adnak ki állatot, hogy sok ember nem tud kiadni 15-30 ezer forintokat erre. Többek között ezért is kerül sok kiskutya a menhelyekre.
Ha nem a menhelyen keresztül csináltatod, akkor nézd meg a linken a plakátot, hátha van valaki a közeledben. Azt írják, vemhesség esetén felár lehetséges, de hátha még így is olcsóbb, mint normál áron:
Köszönöm, most értünk haza a dokitól, NEM VEMHES :D Hál' Istennek :) Megnézte a fülét is, akit egy másik orvos felakart vágni, mert hogy valami vérrögöt talált. De nincs rög, csúnya neki, de adott valami gyógyszert, és ettől megjavul. Hétfőn megyünk ivartalanításra. A hasmenés meg az étvágytalanság lehet a helyváltozástól. A lázát is megmérte, nem teljesen egészséges.
Nagyon megnyugodtam, köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!