Mit gondoltok, ez valóban nem szép dolog?
Ha tőlünk vagy 30 m-re van egy gazdi a pórázon tartott kutyájával, és én a póráz nélküli kutyámmal sétálok, majd eldobom az enyémnek a labdát, az miért probléma?
Ja és egy füves parkban történik ez.
Mivel ő nem tudja kezelni a kutyáját.. És gondolom félt hogy a tiéd oda megy.
Nekem volt a minap. Békésen sétálgattunk Diesel-el épp játszottunk valamit.. Mire egy nő kiszólt egy bokor mögül hogy mennyünk már onnan mert szeretné sétáltatni a kutyáját..
A hétvégén egy yorkit kellett egy gazdinak ölben sétáltatni, mert a láb mellett sétáló 4 hónapos whippetünkön nem volt póráz.
Hülyékkel nem kell foglalkozni.
Majdnem. Az volt, hogy egy elég izmos nagy kutya (boerdauix-i dog féleség) volt pórázon. De mondom elég messze. És én eldobtam az enyémnek a labdát (nem is feléjük), az enyém ilyenkor csak a labdára figyel és nyílegyenesen rohant a laszti után. Erre a kutyája a nőt úgy elrántotta, hogy elesett. A nő káromkodott egy olyat, hogy a fülem kettéállt, majd felállt és azt kiabálta nekünk, hogy KÖSZI!
Én meg néztem kb 5 mp-ig és nem mondtam semmit, hanem tovább mentünk a kutyámmal. És persze a labdával. Nem azért, de én miért is mondtam volna, hogy bocsi? Mert az ő kutyája az enyém miatt őt elrántotta? Arról szerintem nem én tehetek, hanem a gazdája, mert nem nevelte meg. És azért, mert ők ott vannak, én nem labdázhatok a kutyámmal? Vagy hogy képzelte ezt???
Újabb példa arra, hogy a mindig emlegetett pórázkötelezettség önmagában szart sem ér :)
Ilyenkor a pórázon tartott, de nem kontrollálható kutyák gazdái szoktak rikácsolni, hogy a mi kutyánkon nincs póráz...holott ugyebár a mi kutyáink póráz nélkül sem okoznak bajt, ő meg pórázon sem tudja irányítani a kutyáját...
Semmit nem kell mondani, nem kell vele foglalkozni :D
Max. annyit szoktam odaszólni mosolyogva, hogy érdekes, a maga kutyáját pórázon sem tudja fegyelmezni, az enyém meg póráz nélkül is fegyelmezett :D Ilyenkor szoktak vörös fejjel odébbállni magukban szitkozódva :)
hááát. Ha valóban 30 méter volt köztetek akkor annak mindegynek kellene lennie, de ha pl csak 5-10 akkor tényleg érdemesebb előbb megkérdezi, hogy nem zavarja-e őket. Ugyanis felállhat az a helyzet, hogy a pórázon lévő kutya apportos mint atom, esetleg meg is tépi a másik kutyát a zsákmányért, de a gazda fizikailag sem tudja megtartani.
És ez után a kérdés után a pórázon lévő kutyával illik egy kicsit messzebbre menni, hogy a másik békésen tudjon labdázni.
Szerintem ennek így kellene működnie egy normális társadalomban.
Tudod te nagyon jól, hogy semmit sem kellett volna tenned. Ahogy már mondtam, hülyékkel nem kell foglalkozni.
Parkban voltunk egyszer, a kutyámmal engedelmeseztünk, láb mellett követés, ül, fekszik, persze póráz nélkül. Megérkezett egy nő, póráz végén őrjöngő ölebbel és még ő akart minket elküldeni, merthogy a kutyája meg fogja támadni az enyémet. Nem szóltam egy szót sem, csak mosolyogtam. Elmentek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!