Nem lesz ebből nagy baj?
Figyelt kérdés
Alaszkai malamutom egy éves, épp az imént vetette rá magát a másik malamutom és össze is ragadtak, üvöltöttek. Már éppen hívni akartam az állatorvost, de szétmentek szerencsére. A kérdésem az lenne egyrészt, hogy legközelebb mit csináljak, hogy hamarabb szétmenjenek, másrészt pedig, hogy a szukának nem lesz emiatt baja, hogy egy éves és már ez történt? Én úgy tudom, hogy 2 éves kora előtt nem igazán jó, ha kutyái lesznek. Vagy tévedek? Már egyszer, 7 hónapos korában megtörtént ugyanez a dolog és akkor az orvos adott is be neki valamit utólag még időben, hogy ne legyenek kutyái, de azt mondta, hogy ezt a gyógyszert életében háromszor kaphatja meg maximum a kutya, úgyhogy most biztos nem kaphatja meg még egyszer.2009. aug. 8. 20:22
1/7 anonim válasza:
Nyugi,az hogy összeragadnak az teljesen normális dolog.
De nem értem...7 hónaposan is,meg 1 évesen is?
Ha csak egy szukád van,meg egy kanod,az lehetetlen :D
Egyébként 1 évesen korai,de pár tenyésztő csinál olyat,hogy leelleti a kutyáit 12-14 hónaposan,mivel ellés után megszélesednek a szukák.
De azért ha vemhes lett,akkor vigyázzatok rá.
Legközelebb meg figyelj jobban :)
2/7 anonim válasza:
Ebből nagyon-nagy baj is lehet, legjobb lenne, ha ivartalanítanád a kutyát, az lenne a legjobb neki is és a kan kutyának is. Az ilyen injekcióktól, tablettáktól stb nagyobb eséllyel alakulnak ki az ivarszervi megbetegedések(méhrák, emlőrák stb). Egy nagytestű kutyafajta még nem fejlődött ki egyéves korára, ezért súlyos fejlődésbeli károsodásokat okozhatnak neki a kiskutyák, belehalhat az ellésbe, a kölykök alulfejlettek lehetnek, a szuka nem megfelelően gondozza őket mert még nem elég érett hozzá. Vemhesen is lehet ivartalanítani, a kutyáknak nem kell életükben egyszer sem elleniük, mert náluk ez ösztön és nem szeretetből csinálják. A szukának egyébként is megterhelő kihordani és felnevelni egy almot, nemhogy ilyen fiatalon.
3/7 A kérdező kommentje:
7 hónapos volt februárban, most egy éves és egy hónapos, a kan pedig 6 éves. Csak ez a két kutyám van. Köszi a választ, kicsit megnyugodtam, hogy nem lesz baja talán, ha a tenyésztők is így csinálják.
2009. aug. 8. 20:37
4/7 A kérdező kommentje:
Másodiknak is köszönöm a választ, neki pedig azt írom, hogy pont ettől féltem, hogy belehalhat az ellésbe! Mindenesetre holnap, ha testvérem haza jön, megbeszélem vele, mert éppen szolgálatban van és ő a kutyák "valódi" tulajdonosa, de valószínűleg megint el fogjuk vinni őt az orvoshoz és megbeszéljük vele, hogy mi legyen.
2009. aug. 8. 20:40
5/7 anonim válasza:
Gyökér vagyok,ez az egy év valamiért 10 hónaposnak rögzült benem,azért írtam :)
De most látom,hogy nem 10 hónapos,hanem 1 éves. Mondjuk én is úgy írtam a válaszba. Na mindegy. Fáradt vagyok. Bocsi.
Első voltam. :)
6/7 A kérdező kommentje:
Semmi baj, köszi a választ.
2009. aug. 8. 21:49
7/7 anonim válasza:
Tényleg az lenne a legjobb, ha ivartalanítanátok, lehetőleg mind a kettőt. A szukának valóban komoly baja lehet, az injekciótól is (pl. méhgyulladás) és a kannal is sokkal könnyebb lenne. Kicsit le is nyugodnának tőle, főleg a kan, akinél ezek után nem állna fenn a veszély, hogy meglép egy tüzelő szuka után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!