Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ez csak nekem nagyon nem...

Ez csak nekem nagyon nem szimpatikus? Kíváncsi volnék a véleményetekre!

Figyelt kérdés
A kennel tulajdonosai minden oldalon azt hangoztatják, hogy milyen jól - szinte tökéletesen - tartják a kutyáikat, illetve csak ők a valamit érő tenyésztők, stb... Nekem ez olyan, mintha próbálnák egyfajta álcaként alkalmazni a leírtakat. Igen, szép kutyák, ám emiatt a "nagyzolás" miatt mégsem vennék innen kutyát. A kennel címe: www.mudikennel.com

2012. okt. 19. 18:12
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
60%

Előző vagyok.

5 év alatt 8 alom egy szukának!!! Mestertenyészet. Tökéletes tartás. Csak gratulálni tudok.

2012. okt. 19. 21:36
 12/19 anonim ***** válasza:
81%
És Akumi, ez az ember hivja fel a figyelmet a lelkiismeretlen szaporitókra. Szerintem ő a leggátlástalanabb szaporitó kategória, törzskönyves kutyákat szaporit, de szaporitja őket a szuka utolsó lehelletéig ha hasznot remélhet belőle...
2012. okt. 19. 21:40
 13/19 anonim ***** válasza:
60%
Most nézem, Fecske utolsó szülése császárral végződött, asszem azt kell mondanom, hogy hála égnek. De rossz nézni az ősz kutyát a kölykökkel... Valamit érezhettem, mikor összeakasztottam vele a bajszomat 17 évesen egyetemi nyílt napon, mikor még tervben volt, hogy etológus leszek :D
2012. okt. 19. 21:46
 14/19 anonim ***** válasza:
61%

Én azt néztem, hogy az utolsó előtti alomban meg egyetlen halva született kölyök volt.

A fickó azt irta Istennek más tervei voltak, vagy vmi hasonlót. Na, ebben az egyben egyetértünk.

2012. okt. 19. 21:49
 15/19 anonim ***** válasza:
56%
Utolsó frissités 2o11 dcember. Remélem Fecske még él, azóta nem ellett és végre pihen !!!
2012. okt. 19. 21:51
 16/19 anonim ***** válasza:
28%

reklám, nem más! Azt tudni illik, hogy egy tenyésztő sem tökéletes, és én személy szerint inkább veszek egy szaporítótól! Hogy miért?

Mielőtt erre válaszolnák, először is el kell mondanom azt, hogy nem épp rajongok azért, ha valaki kutyákat tenyészt/szaporít azért, hogy ebből pénzt keressen! A szaporítók sem különbek, mert ott is a pénz miatt csinálják. Ugyebár kutyavásárlásnál a fő szempont a kutya egészsége, és a megfelelő, következetes nevelés. Kutyát sem egy hétre veszünk, hanem egy egész életre.

Részemről nem vagyok hajlandó több százezreket kiadni egy kutyáért csak azért, mert papírja van, és leellenőrizhető. Ha fajtatiszta kutyát akarok, akkor veszek egy szaporítótól, de ott se nem mindegyiktől! Jól meg kell válogatni, hogy kiféle miféle árulja a kutyát, és hogy milyen kutyát. Azokból is lehetnek ugyanolyan okos, egészséges, és jól nevelt kutyák, mint egy tenyésztőtől vásárolt kutyusé. Csak jól meg kell válogatni!

2012. okt. 20. 02:10
 17/19 anonim ***** válasza:
75%
Nekem se volt sose szimpatikus ez a kennel, az eddig elhangzott dolgok mellett nekem az bökte már először is a szemem, hogy az első almuk rögtön egy cifra-cifra párosításból született...
2012. okt. 20. 15:37
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Én találkoztam vele és a feleségével élőben és nagyon nagyon kedvesek voltak velem, pedig nem akartam tőlük úgymond semmit.

A kutyáik gyönyörűek, csak azt sajnálom, hogy nem kifejezetten "kemény" sportolásra tenyésztik őket. Én nem itélkeznpék felettük, mert senki sem tökéletes, senkinek az elveivel nem érthetünk teljesen egyet. Volt már olyan tenyésztő aki annyira bunkó volt velem ismeretlenül és látatlanban csak mert nem egyeztek az elveink, hogy örökre elment tőle a kedvem pedig a kutyája nagy hírű és csodálom. Más kutya odalenne a boldogságtól ha legalább fele olyan jól élhetne mint ezek. Meghalt egy kiskutya az alomban? Csúnyán hangzik, de és? Máshol tán nem hal meg? Csak mások nem merik felrakni. Néha sajnos meghalnak állatok, újszülöttek is. Nem mintha almonként hullanának nála a kiskutyák... Fecske elég idősen is szült, igen, ez számomra is furcsa, én nem tenném. De azért ne fejeltsük már el, hogy itt nem valamit üntyipüntyi kis túltenyésztett fajtáról van szó aki ember nélkül életképtelen hanem egy vérbeli munkakutyáról. Szerintetetek a nem is olyan távoli ősei meg a még most is dolgozó pásztorkutyák nem szültek ennyi idősen? És ráadásul közben még dolgoztak is... Az én mudim 12 éves és még akkorákat ugrik a frizbi után hogy a versenyzők is megirigyelnék.

2012. okt. 21. 00:36
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Ja és vannak kennelek ahol ennél sokkal kényelmetlenebbül érzem, hogy meg akarják mondani mit csináljak a tőlük vett kutyával. Ennél a kennelnél egyáltalán nem érzem tolakodónak a véleményük. Sok kennelnél úgy érzed magad már az oldal olvasás után mintha bűnös lennél már azelőtt hogy elkövetted volna a bűnt (hogy nem tartod jól a kutyát), a sok szabály kikötés, szerződés stb olyan hangnemben van megfogalmazva, mintha valami állatkínzó lennél (nem mondom, hogy nincs rá szükség de akkor is. )
2012. okt. 21. 00:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!